Köylülerin veteriner isyanı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Dişbudak köyü halkı, hastalanan hayvanlarını veterinere götürmek için 80 kilometre seyahat ettirdiklerini belirterek bu meseleye çözüm istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Dişbudak köyü sakinleri, veteriner hekim yetersizliğinden şikayetçi. Doğanderede otuz yıldır muhtarlık yapan Nebi Engin Beypınar, Çataltepe ve Nusratiye köylerinin de merkez olan Dişbudak köylerine çok yakın olduğunu söyleyerek yetkililerin acil çözüm bulması gerektiğini savundu. Dişbudak köyü Kooperatif Başkanı Bayram Yümsek, hayvan hastalıklarında ya da kesim için Lapseki'ye gitmek zorunda olduklarını kaydetti.

Yümsek, Lapseki İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün kendilerine haftanın bir günü yardımcı olduğunu, fakat acil durumlarda yetersiz kaldığını söyledi. Hayvanlarını kesim için, nakliye tutarak Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne götürmek zorunda olduklarını belirten Başkan Yümsek, "Kesim pasaportu alabilmek için iki yüz lira cebimizden vermek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kooperatif olarak veteriner hekim için oda vermeye bile hazır olduklarını söyleyen Başkan Yümsek, "Bu köylünün çilesidir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne zor şartlar altında verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Ama yetkililerin acilen bu çileye çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi. - Çanakkale

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber