Doğukent Bulvarı 8 şeride çıkarıldı

Ankara'nın yeni gelişim noktası Doğukent, yolları, hızla yükselen konut alanları, alışveriş merkezleriyle son derece modern bir görünüme kavuşmaya başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskiden Mamak Çöplüğü diye anılan bölgede Büyükşehir Belediyesi'nin art arda yaptığı çalışmalarla yepyeni bir yaşam alanı yükseldi. Mamak'taki Doğukent'i Çankaya'ya bağlayan 12,5 kilometrelik Doğukent Bulvarı, 4 gidiş- 4 geliş olmak üzere 8 şeride çıkartıldı.

Büyükşehir Belediyesi, genişleyen, büyüyen ve her geçen gün daha da güzelleşen Başkent'te yeni yaşam alanları oluşturmaya, bu yaşam alanları arasındaki bağlantı yollarını açmaya, var olanları modernize ederek Başkentlilerin şehrin her yanından dört dörtlük bir ulaşım rahatlığı yaşamasını sağlamaya çalışıyor. Mevsim şartlarının yol yapımına uygun hale gelmesiyle Ankara'nın dört bir yanındaki yolları modern ve estetik bir görünüme kavuşturarak genişleten, modern asfalt döşeyen Büyükşehir Belediyesi, yol açım çalışmalarıyla da yeni yerleşim alanlarını birbirlerine ve şehir merkezine bağlıyor.

Başkent'in yeni ana arterlerinden biri olacak Yeni Çiftlik Bulvarı'ndaki çalışmalar tüm hızıyla sürerken, diğer yandan da Anadolu Bulvarı, Hoşdere Caddesi, yeni köprü yapımları gibi pek çok çalışmaya aynı anda imza atılıyor. Büyükşehir Belediyesi, yeni bir yaşam alanının yükseldiği ve her geçen gün trafik yükünün arttığı Doğukent'in ulaşımını rahatlatarak, modern bir görünüme kavuşturuyor. Daha önce yer yer 2 veya 3 şerit halinde hizmet vermesi nedeniyle trafik sıkışıklıklarının yaşandığı Doğukent Bulvarı'ndaki bu sorunun ortadan kaldırılması ve uzun yıllar sorunsuz bir hizmet verebilmesi için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, hem 12,5 kilometrelik yolu gidiş geliş 4'er şeride çıkardı, hem de yol kenarındaki kaldırımları 3,5 metre genişliğinde yenileyerek, yayaların hizmetine sundu. Orta refüjde sürüş güvenliğinin simgelerinden olan New Jersey bariyerler yerleştiren, ortasını yeşillendirmek için toprakla dolduran Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yolda sağlı-sollu yeşillendirme çalışmaları yaparak, modern ve estetik görünüm arasında seyahati, yemyeşil bir bitki örtüsüyle renklendiriyor.

Çankaya Turan Güneş Bulvarı'ndan başlayan ve Mamak'a kadar uzanan Doğukent Bulvarı'ndaki çalışmaları bununla da sınırlı kalmayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca eskiden Mamak Çöplüğü diye adlandırılan ve insanların bir an önce uzaklaşmak için çaba gösterdiği bölgede yaptığı çalışmayla yepyeni bir yaşam alanının yükselmesini sağladı. Dev alışveriş merkezleri ve konut alanlarıyla Başkent'in yeni gelişim noktası Doğukent'teki bu hızlı gelişime paralel olarak ulaşım sorunun önüne geçilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgenin tüm alt yapısını yenileyerek, büyük ve önemli bir çalışmaya daha imza attı.

?YEPYENİ BİR YAŞAM ALANINI HİZMETE HAZIRLIYORUZ?

Bölgede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12,5 kilometrelik yoldaki çalışmaların aslında sadece bir yol genişletmeyle sınırlı kalmadığını belirterek, ?Biz aslında bu yol genişletme çalışmasıyla birlikte yepyeni bir yaşam alanını vatandaşın hizmetine hazırlamış olduk. Burada yaşanan gelişimi dikkate alarak başladığımız Çankaya ile Mamak arasındaki yol genişletme çalışmasının yanı sıra, bağlantı yollarını da gelişime paralel olarak yeniden dizayn ettik. Ayrıca alt yapıdan, yeşillendirmeye, yeni yol açımlarından ulaşım kolaylığına kadar pek çok çalışmaya bir arada imza attık. Yolda üzeri aşınmış ve yer yer çökmüş olan kaldırımları da sökerek, bazalt kaplamalı, 15 santimetre kalındığında beton kaldırım düşüyoruz. 3,5 metre genişliğinde, estetik görünümlü yeni kaldırım çalışmasıyla da yaya güvenliğini, yayaların rahat ve konforlu yürüyüşünü de sağlamış oluyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber