Edirne'de kış lastiği denetimleri başladı

Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlara yönelik kış lastiği denetimleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik, 1 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. 1 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek uygulama kapsamında, Edirne'de denetimler başladı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde D-100 karayolu şehir çıkışında uygulama başlattı. Çok sayıda polisin görev aldığı denetimlerde, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar durduruldu. Kış lastiği takanlar yollarına devam ederken şartları yerine getirmeyen sürücülerin, cezai işlem uygulandıktan sonra yola devam etmesine izin verilmeyecek. Günün ilk saatlerinde yapılan denetimlerde sürücülerin, günler öncesinde yapılan uyarıları dikkate aldığı gözlendi.

Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, şehirlerarası yolculuk yapacak yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik denetimlere başladıklarını söyledi. Kış lastiği takmayan araçların şehirdışına çıkmasına müsaade etmediklerini belirten Erdem, şu ana kadar yaptıkları denetimlerde sürücülerin bu konuya hassasiyet gösterdiklerini gördüklerini belirtti.

Kış lastiği takan sürücülerden Taner Ateş, yönetmeliğin çıktığından haberi olduğunu, bu sebeple lastikleri zamanında değiştirdiğini söyledi. TIR şoförü Beysin Vatansever de kararın bugün yürürlüğe gireceğinden haberi olduğunu, bu sebeple lastikleri değiştirdiğini kaydetti. Kış lastiği uygulamasının 15 Kasım tarihinde başladığı Avusturya'da uluslararası taşımacılık yapan Rıdvan Gül, ise Avrupa'daki uygulamadan haberi olmaması sebebiyle kendisine 400 euro para cezası kesildiğini ifade etti. Gül, cezayı ödeyip lastikleri de değiştirdikten sonra yoluna devam edebildiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber