Eskişehir, 'Kültür Başkenti' bayrağını Astana'dan teslim aldı

2012 yılı boyunca Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan'ın Başkenti Astana, bayrağı 2013 yılının Kültür Başkenti seçilen Eskişehir'e devretti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Astana Piramit Salonunda düzenlenen törene, Vali Dr. Kadir Koçdemir ile birlikte resmi heyette yer alan Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Kazım Kurt, Ruhsar Demirel, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen katıldı. Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Enformasyon ve Kültür Bakanı Darhan Minbay, Astana Valisi İmangali Tasmugambetov, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ile diğer yetkililer de törende hazır bulundu.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını Astana Valisi Tasmugambetov'dan devralan Vali Koçdemir, Astana'ya yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Koçdemir, ?Bu aldığımız sembolü ve bayrağı daha da yükseltip gelecek sene Kazan'a teslim edeceğiz ve Astanalılara da Eskişehir'in evladı Yunus Emre ile seslenmek istiyorum. Gelecek yıl Eskişehir'e gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.?diye konuştu.

Bayrak devir teslim töreninin hemen ardından düzenlenen gala konserinde, Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu, Azerbaycan, Rusya Federasyonu'ndan Altay, Başkurdistan, Tataristan, Hakas, Tuva ve Saha-Yakut Özerk Cumhuriyetleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Kırgızistan ile Kazakistan'dan ünlü sanatçılar ve müzik grupları sahne aldılar.

Tören alanında açılan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti standı yoğun ilgiyle karşılandı. Stantta konuklara broşür dağıtıldı, tanıtım yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber