Hızırilyas Camii'nde aşure dağıtımı geleneksel hale geldi

Burdur Hızırilyas Mahallesi'nde bulunan Hızırilyas Camii'nde Muharrem ayı münasebetiyle aşure ve etli pilav ikram edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle namazının ardından gerçekleşen organizasyon Cami İmam Hatipleri Halil Göçer, Adnan Atasoy, Mahalle Muhtarı Nurettin Evcil tarafından gerçekleştirildi.

Hayırsever cami cemaati ve mahalle sakinlerinin katkıları ile gerçekleşen geleneksel aşure ve etli pilav ikramı yoğun ilgi gördü. Vali Nurettin Yılmaz kendisine ayrılan masaya oturmak yerine, cemaatle birlikte sıraya girip, kendi aşuresini kendisi aldı.

Mahalleli ile birlikte her yıl aşure ve pilav ikramı yaptıklarını belirten cami imam hatibi Adnan Atasoy, ?Bu geleneği mahalleli kardeşlerimizle birlikte devam ettireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.? dedi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, İl Müftüsü Osman Artan, AK Parti Burdur İl Başkan Vekili Mehmet İzgi, Merkez İlçe Başkanı Ali Çoban ile çok sayıda davetlinin katıldığı ikram, duaların yapılması ile sona erdi. Yaklaşık bin kişiye etli pilav ve aşure ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber