Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinde devam edecek yağışların; İzmir, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Muğla'nın kıyı kesimleri, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ve Balıkesir il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Muğla'nın kıyı kesimleri, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ve Balıkesir il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber