Çorlu'da dumansız hava sahasına muhalefet edenlere 190 bin lira ceza

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 2012 yılında dumansız hava sahası uygulamasına muhalefet eden işletme ve kişilere 190 bin lira 'kapalı alanda sigara içme cezası' kesildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, çalışmalarına aralıksız devam ederken, cezalara aldırış etmeyen birçok işletme, iş yerinde müşterilerine sigara içirmeye devam ediyor.

Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serpil Keskin, 2012 yılında 87 işletmeye 165 bin lira, 286 kişiye de 24 bin lira ceza kesildiğini, ayrıca 83 işletmeye de uyarı cezası verildiğini söyledi. Kontrollerin, 7 gün 24 saat devam ettiğini belirten Keskin, ''Vatandaşlardan, 184 Şikayet Hattı'na gelen ihbarları ekiplerimiz, zaman geçirmeden kontrol ediyor. 5 kişiden oluşan kontrol ekibimiz, gerekli ikaz ve cezaları kesiyor. İşletme ve kişiler ikazlara uymadığı takdirde cezalar katlanarak artıyor. Çorlu'da ikazlara uymayan bazı işletmelere, üst sınır olan 5 bin 513 lira ceza kesildi. Bir işletmenin 2012 yılında sigaradan ödediği ceza miktarı 17 bin 763 lira." dedi.

Keskin, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Sağlık Bakanlığı'nın 'bir işletmenin tavanı veya yan yüzeyleri ya da her ikisi birden açılır-kapanır bir düzenekte olsa kapalı alan mahiyetinde olduğundan tütün tüketimi yasaktır' deniliyor. İşletmelere en çok ceza ise işletmelerin bu genelgeye uymayan, yeni oluşturdukları bölümlerden kesiliyor.'' açıklamasını yaptı.

Sigara kontrol ekiplerinde; Toplum Sağlığı, emniyet, belediye, milli eğitim ve Tartım Müdürlüğü'nden birer personel görev yapıyor. Kurallara uymayan işletme ve şahısların, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin telefonu olan 184'ü direk arayabilecekleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber