Engellilere sahip çıkmak sosyal sorumluluktur

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda "Asıl olan yüreklerimizin, duygularımızın ve niyetlerimizin engelli olmamasıdır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Yavuzlar Mahallesi'nde Otistik Engelli Damla Kaya'yı ziyaret edip doğum gününü kutladı. Çelikcan sürpriz hediyeler verdi.

Yüreğir Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için Yüreğir Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Otistik Engelliler Merkezi inşaatlarının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan "Engelliler de toplumumuzun birer bireyleridir. Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir." dedi.

Yüreğir Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çelikcan "Engelli vatandaşlarımız nasıl hayata sabırla inançla tutunuyorlarsa, bizde sevgi ve şefkatle onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Yüreğir Belediyesi olarak özürlü vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak adına tespit ettiğimiz 713 adet özürlü vatandaşımıza tekerlekli sandalye dağıttık ve bundan sonra da dağıtmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sosyal devlet ve çağdaş bir toplum olmanın gereği olarak hukuki düzenlemeler sonrasında engellilerin toplumsal yaşamda üretken ve onurlu bireyler olarak yer almalarını sağlanılması gerektiğini belirten ve engelli insanlara her alanda sahip çıkılması gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ?Onları bir gün değil her zaman hatırlamalı ve sahip çıkmalıyız. Onların kendi kendilerine yetebilen bireyler olması amacıyla hükümetimiz son dönemde çok güzel çalışmalara imza atmışlardır. Sosyal devletin bir gereği olarak şu anda evde bulunan engelliler rehabilitasyon merkezlerine götürülerek burada eğitim almaları sağlanıyor. Evde yatalak olarak bulunan engellilere ise devlet maaş vererek yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Bize düşen görev ise bu engelli insanlara bakan ailelere manevi destek sağlamaktır.' diyerek bireylerin de özürlü insanların yaşamlarına kolaylık sağlanılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber