Pazarcık Cemevi'nde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir araya geldi

Pazarcık Alevi Kültür Derneği'nin, Muharrem ayının sona ermesiyle birlikte cemevinde düzenlediği aşure programı ile Kahramanmaraş'ta yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlar bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazarcık Cemevi'nde yapılan programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda konuşan davetliler, insanlığın kurtuluşunun peygamber sevgisini ve ehli beyti anlamaktan geçtiğini belirttiler. Her sene Muharrem orucu ile aşurelerin piştiğini belirten Belediye Başkanı Kamil Dalkara, belediye olarak Ramazan ayında iftar çadırı, Muharrem ayında da Alevilere lokma verildiğini belirtti. İnanan her insanın, yaşayan canlılara saygı duyması gerektiğini belirten Dalkara, Kahramanmaraş'tan tek isteklerinin il merkezine bir cem evi yapılması olduğunu belirtti.

Muharrem ayının, İslam coğrafyasında özellikle de Alevi inancında kutsal ay olarak kabul edildiğini belirten Dalkara, "Bu gördüğünüz etkinlikler bütün canların yardımları ile oluyor. Biz Aleviler, orucumuzu 12 olarak tutmaktayız. Hz. Hüseyin'in oğlu İmam Zeynel Abidin'in Kerbela olayından kurtulmasının buruk bir sevincini yaşıyoruz. O sevinçten dolayı da biz bugün aşureler pişirdik. Alevi, Sünni ayrımı yapmadan herkesi davet ettik. Bu davetimize herkes uydu. Burada birliğimiz, beraberliğimiz adına birleştik. Dilerim Pazarcık'taki bu birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur. Ülkemizin her zamankinden çok huzura barışa ihtiyacı var. Biz Pazarcık'ta huzuru, barışı başlattık tüm Türkiye'ye yayılır.? diye konuştu.

Milletvekili Sıtkı Güvenç de tarihsel önemi ve kutsal yönü çok önemli olan bir ayın yaşandığını kaydetti. Güvenç, Muharrem ayının, İslam dininin çok önemli aylarından olduğunu dile getirerek, ?İnsanların yapısında iki farklı yön var. Bir maddi yön var. Bir de manevi yön var. Maddi yön hepimizin bildiği yöndür. Koşuyoruz, emekliyoruz, spor yapıyoruz ama manevi yönümüz var ki bizi insan yapan, diğer mahlûkattan ayıran önemli bir yanımız da manevi yanımız. Bizim İslam inancımız da çok kutsal ayların, çok kutsal günlerin mana yönünden coştuğumuz günlerin olduğu bir inancın mensuplarıyız. Bunun içerisinde Muharrem ayımız var. Bunun içinde aşure günümüz var. Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutuluyor. İnsanın manevi dünyasının en zenginleştiği, en hassaslaştığı bir ayı yaşıyoruz. Bizler Sünni vatandaşlar olarak hiç birimiz de Yezid ismini taşımayız, onun için Alevi ve Sünni vatandaşlar bir vücudun parçalarıdır. Birlik olalım, dirlik olalım." dedi.

Yapılan semah ve deyiş, konuşmaların ardından duası yapılarak, misafirlere aşure ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber