Hastane çalışanlarına kanser semineri

İlkadım Halk Sağlığı Merkezi Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri çalışanlarına 'Rahim Ağzı Kanseri' ve 'Meme Kanseri' hakkında seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri toplantı salonunda düzenlenen seminerde hastane çalışanlarına 'Rahim Ağzı Kanseri' ve 'Meme Kanseri' hakkında çeşitli bilgiler verildi. Samsun Valiliği ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklenen proje ile il ve ilçe genelinde yapılan toplantılarda kanserin erken teşhislerde hayat kurtardığı anlatılıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sağlık çalışanlarının dikkatle dinlediği seminer de İlkadım Halk Sağlığı Merkezi yetkilileri 'Parmaklarınızdan sağlık bulun, meme kanserinden kurtulun' mesajları verdi.

Kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüme neden olan kanser meme kanseri olduğu vurgusu yapılan seminerde ayrıca, "Ailesinde birinci dereceden akrabalarında meme kanseri görülen kişilerde meme kanseri görülme riski fazla olduğuna dikkat çekildi. Emziren kadınlarda meme kanseri görülme oranının yüzde 30 daha az olduğu ileri sürülerken, 20-40 yaş arasında olanların kendi kendine meme muayenenizi her ay yapmaları gerektiği anlatıldı.

Sigara içinlerde kanser riskinin daha fazla olduğunun altının çizildiği seminerde rahim kanseri hakkında da çeşitli bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber