Eğitim-Bir-Sen: Rektörler sıranın kendilerine geleceğinden mi korkuyorlar?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2005 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Rektörler Komitesi'ne tepki gösterdi. Gündoğdu, yolsuzluk, evrakta sahtecilik, tarihi eser kaçakçılığı gibi suçlarla yargılanırken tutuklanan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a ne Teziç'in ne de YÖK'ün sahip çıkamayacağını, yapılanların yargıya açık müdahale suçu olduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı'nın açıklaması şöyle:

"Hem 25 milyon dolarlık tıbbı cihaz yolsuzluğundan, hem evrak sahteciliğinden, hem tarihi eser kaçakçılığından söz edilen bir davada YÖK'ün ve rektörlerin bu paniği, bizi gerçekten başka şeyler düşünmeye sevk etmektedir. Acaba kökleri başka üniversitelere de uzanan bir yolsuzluk ağı mı söz konusudur? Acaba Yücel Aşkın davası, içinde YÖK'ün de bulunduğu büyük bir yumağın başlangıcı mıdır? Bu soruları kamuoyunun aklına getiren biraz da Teziç'in paniğe kapılmış görüntüsüdür. Anayasal bir kuruluşun başında bulunan bir kişinin, bağımsız mahkemenin kararına böyle mübalağalı bir heyecanla ilgi göstermesini akl-ı selimle açıklamak mümkün değildir. Van Üniversitesinde dönen olaylarla YÖK arasında milletimizin bilmediği, yarı gizli ilişkiler ve gizli bilgiler söz konusu olmalıdır. Yoksa "falanca kişiye sahip çıkmak cumhuriyete sahip çıkmaktır" gibi gerçekten abuk sabuk sözleri izah etmek mümkün değildir."

Gündoğdu, Öyle anlaşılıyor ki YÖK, yargı kararını kamuoyun nezdinde şaibeli, taraflı ve siyasi bir karar olarak algılatmak ve bu sayede rektörlerinin şaibelerini göz ardı etmek peşindedir. Adı yolsuzluğa karışmış rektörü hakkında inceleme başlatmayan YÖK'ün, hangi bilgi ve belgelerle rektörün temiz olduğuna karar verdiği belirsizdir. YÖK, varolan kötü imajını derinleştirmek yerine, bu durumun düzelmesi için yargıdan önce, kamuoyuna yansıyan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine gitmelidir. Bilim yuvası olan üniversiteleri şaibeden kurtarmalıdır şeklinde konuştu.

Gündoğdu, Yıllardır masum kızlarımızın başörtülerini suç aleti gibi görüp şehit annelerini dahi üniversitelere sokmayan YÖK, İmam-Hatip liselerinden mezun olanlar üniversiteye giremesin diye sınav katsayılarıyla oynayıp tüm mesleki eğitimin de çökmesine sebep olan YÖK, patırtı gürültü ile mahkemeleri bastırmaya kalkışacağına bu hususları çözsün." ifadelerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber