Engellilere destek için merdivenleri gözleri bağlı bir şekilde çıktılar

Sivas'ın Gemerek ilçesinde Yurter Özcan İlköğretim Okulu'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel eğitim sınıfı öğrencileri ve engelli vatandaşlara destek programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurter Özcan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Özdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Programın başlangıcında okul kapısında karşılanan davetlilere engelli vatandaşlara karşı farkındalık oluşturmak için kurdele verilerek gözleri kapalı bir şekilde programın yapılacağı salona gitmeleri istendi. Gözleri kapalı bir şekilde merdivenleri çıkıp salona ulaşan Milli Eğitim Müdürü Kadir Özdoğan bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, engelli vatandaşlara gerekli ilginin gösterilmesi gerektiğini belirtti. Engelli öğrencilerin velilerine seslenen Kadir Özdoğan, "Sizlerin Allah yardımcısı olsun. Çocuklarımızı kendimizden bir parça olarak görmeli ve gerekli ilgiyi alakalıyı hiçbir zaman eksik etmemeliyiz.? dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bilgi veren engellilerin sıkıntılarına değinen özel eğitim öğretmeni Altan Adam, şunları söyledi: "Engellilerin sorunlarına karşı farkındalık yaratmamız lazım. Engelli bireylere sadece bugün değil her gün yanlarında olduğumuzu göstermemiz lazım. Özel eğitim alanında bizler farkındalıklarımızı, engelli bireylerimize karşı sorumluluklarımız geliştirmek için çalışıyoruz. Bizler bunu bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. İsteğimiz tüm insanlarımızın da bu özel insanlara karşı duyarlı olmalarıdır. Sadece böyle özel günlerde değil her an yanlarında olduğumuzu göstermemiz lazım.?

Engelli vatandaşlar ve aileleri kendilerine gösterilen ilgiden dolayı yetkililere teşekkür etti. Program, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan koronun sunduğu müzik eşliğinde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber