Merzifon'da 13 engelliye araç dağıtıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 13 engelliye araç hediye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merzifon Bedensel ve Zihinsen Engelliler Yardımlaşma Derneği ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla alınan 4'ü motorlu 2'si akülü ve 7 adet tekerlekli sandalye tarihi Saat Kulesi arkasında düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törende konuşan Merzifon Bedensel ve Zihinsen Engellilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal, her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Topal, şöyle devam etti: ?Dernek olarak engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek için çeşitli etkinliklerin uluslararası alanda organize edildiği bu özel gün kapsamında en önemli vurgunun; her türlü koşul ve olanağın engelli bireyler ve engelli olmayan bireyler için eşit olması kanısındayız.

Özürlüleri sosyal hayattan dışlamak Türk insanının ulusal değerleriyle bağdaşmamaktadır. Bizler 'yaratılanı sever yaratandan ötürü' diyen bir milletin fertleriyiz. 700 üyeye ulaşan derneğimize motorlu, akülü, tekerlekli sandalye talepleri vardı. Bugün burada engelli üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verip, yanlarında olduğumuzu bir kez daha hissettirmek istedik. Hepimizin bir potansiyel engelli adayı olduğumuzu unutmamak dileğiyle Derneğimize maddi ve manevi katkı sağlayan ve bu haftamızda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın insanlık görevi olduğu gibi toplumsal sorumluluk da olduğunu kaydeden Topal, ?Toplumsal düzeyimizin yarınlara güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılması; engelli engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunların çözülmesi onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile mümkündür. Tüm bu koşul ve imkanların oluşturulması çağdaş Devletimizin önceliklerindendir. Ancak; söz konusu engellilik olduğunda yalnızca engelli ve ailesi değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren teşhisten, tedaviye, özel eğitim rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir meseledir.? ifadelerini kullandı.

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim de Merzifon Bedensel ve Zihinsen Engellilerle Yardımlaşma Derneği çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Kaymakam Geyim, ?Dernek zihinsel ya da bedensel engelli vatandaşlarımıza ciddi katkı sağlarken, adanmışlık anlayışı içerisinde hareket ediyor. Bizlere Allah razı olsun demek düşüyor. Herkesin hastası, sıkıntısı ya da bir görevi varken burada toplumun problemlerine sahip çıkılıyor. Dernek yönetimine müteşekkirim, her zaman yanınızdayız.? şeklinde konuştu.

Aracını teslim alan engelli vatandaşlardan Arif Demirci(65) ise şunları söyledi: ?Ben bir banka müdürüydüm, daha sonra emekliye ayrıldım. Yaklaşık 3 yıl önce felç oldum ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamak zorundayım. Henüz öğrenci olan 4 çocuğum var ve emekli maaşım bu durmda yetmiyor. Bana daha önceden de başarılı çalışmalarıyla ismini duyduğum Engelliler Derneği kucak açtı. Bugünde tekerlekli sandalye yardımında bulundular. Allah hepsinden razı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber