Engelli öğrencilerin el emeği ürünleri sergilendi

Oblahişe'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi ile 80. Yıl Engelliler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği el emeği ürünler sergisi Park 328 Alışveriş Merkezi'nde görücüye çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılışı öncesinde bir açıklama yapan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ?Engelli olmak bir kusur değildir, asıl kusur engelli vatandaşlarımızı ilgisiz bırakmak, onların sorunlarına duyarsız kalmaktır.? dedi.

Herkesin potansiyel birer engelli adayı olduğunu söyleyen Vali Cerrah, ?Hayatımızın herhangi bir zamanında bir kaza ya da bir hastalık sonucunda engelli olabiliriz. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak zorundayız. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak, onların hayatın içine daha çok katılmalarını sağlamak zorundayız.? diye konuştu.

Engellilerin sorunlarına duyarlı olmanın onlara acımak değil, onlara iş imkânı oluşturmak ve eğitimlerine destek olmak olduğunu da ifade eden Vali Cerrah, ?Osmaniye Valiliği olarak engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine çok önem veriyoruz. Bu yıl mayıs ayında hayırseverimiz tarafından yaptırılan Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezimizi açtık. Orada 72 öğrencimiz eğitim görüyor. Engellilerimiz için yapılan Rehabilitasyon Merkezimizin inşaatı da tamamlanmak üzere.?diye konuştu. Vali Cerrah, sergide el emeği ürünleri olan tüm engelli öğrencileri kutladı.

Sergiye Vali Celalettin Cerrah'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, işadamı Fatih Tosyalı, Osmaniye Engelli Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ahmet Pamuk, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Sergiyi gezen Vali Cerrah, daha sonra engelli vatandaşlarla birlikte bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber