Meclis SHÇEK'i mercek altına alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, SHEÇEK'i mercek altına alıyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu komisyona bilgi verirken, Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, "Kimsesiz, mağdur ve şefkate muhtaç insanlara yardım etmek herkesin başlıca insanlık görevidir. Bu işi sadece devlete bırakmamak da gerekiyor. Bu insanlarımızı kaderiyle başbaşa bırakmamalıyız. Gerek birey, gerekse sivil toplum örgütleri olarak bu konuda daha fazla gayret ve duyarlılık göstermek insanlık görevimizdir. Bu konuda komisyonumuz başta devleti yönetenleri olmak üzere bütün toplumu göreve davet ediyor" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış başkanlığında bugün toplandı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı toplantıyla ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı Elkatmış, Türk milletinin en büyük özelliğinin sağlam bir aile yapısına sahip olması olduğunu ifade ederek, örf ve adetleriyle İslami değerlerin aile yapısının sağlam olmasındaki en büyük etkenlerden olduğunu söyledi.

Mehmet Elkatmış, aile yapısının zayıflatılmasına yönelik çalışmalar yapılsa da bu çalışmaların milletin sağduyusu, inançları, kültürel değerleri ile asgari düzeyde tutulduğunu kaydetti. Elkatmış, çocuk bakımevleri, yurtları, huzurevleri, sokak çocuk merkezleriyle kadın sığınma evleri gibi kurumların olduğunu, ancak bu kurumların işlevlerini gereği gibi yerine getiremediklerini ifade etti. Bu kurumlarda bir çok yanlışlıklar ve aksamalar olduğunun kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Elkatmış, komisyon üyeleriyle birlikte bir çok ile gidip, oralardaki bu kurumlarda inceleme ve araştırma yaptıklarını ve bu incelemelerine devam edeceklerini kaydetti. Bu konularda araştırma yapan uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını da dile getiren Mehmet Elkatmış, Fransa'daki kadın sığınma evine gidip incelemelerde bulunduklarını ve bu çerçevede İsviçre'ye de gideceklerini söyledi. ABD'deki Uluslararası Zihinsel Engellilik ve Psikiyatride İnsan Hakları Kuruluşu'nun, Türkiye'deki rehabilitasyon merkezleriyle ilgili "Kapalı Kapılar Ardında" başlıklı bir rapor hazırladığını ifade eden Elkatmış, bu kuruluş temsilcilerinin Kasım ayında Türkiye'ye tekrar geleceklerini ifade ederek, "Kimsesiz, mağdur ve şefkate muhtaç insanlara yardım etmek herkesin başlıca insanlık görevidir. Bu işi sadece devlete bırakmamak da gerekiyor. Bu insanlarımızı kaderiyle başbaşa bırakmamalıyız. Gerek birey, gerekse sivil toplum örgütleri olarak bu konuda daha fazla gayret ve duyarlılık göstermek insanlık görevimizdir. Bu konuda komisyonumuz başta devleti yönetenleri olmak üzere bütün toplumu göreve davet ediyor" açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaların ardından toplantı basına kapatıldı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun basına kapalı bölümde huzurevleri, yetiştirme yurtları ve çocuk yuvalarıyla rehabilitasyon merkezleri hakkında, komisyon üyelerine bilgi verdiği, yine milletvekillerinin sorularını cevaplandırdığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber