Mutsuz tavuğun etinden hayır gelmez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Doğal ortamından uzaklaşan tavukların etlerinin sağlıksız olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sefa Saygılı,?Tavuklar sıra halinde dizilmiş yem bandını gagalıyor. Doğal ortamdan uzak ve oldukça mutsuz bu tavukların etlerinden bir hayır gelmez? dedi

YASEMİN SARITEMUR

Fatih'teki İnkılab Kitabevi'nde okurları ile buluşan Prof. Dr. Sefa Saygılı doğal gıdaların önemine vurgu yaparak, ?Çiftliklerde bir bandın üzerine dizilen tavuklar, önlerinden geçen yem ve su bandını gagalayarak yemleniyor. Doğal ortamından uzak, gezmeyen ve suni yemle beslenen bu tavuklar oldukça mutsuzlar. Onların etlerinden de bir hayır gelmez? dedi. GDO'lu gıdalara da değinen Saygılı, ?Soya fasulyesinin faydalı olduğu söylenir fakat bu bitki, GDO'lu ürünlerin en başında gelmektedir. Önce üretimi yapıldı, sora da satılması için faydalı olduğuna dair propagandasına başlandı. Unutmamalıdır ki, doğallıktan uzak olan, faydadan da uzaktır. Nasıl ki zamanında ot yiyen hayvanların yemine fıtratına ters olarak et karıştırdılar. Bunun sonucu olan ?Deli Dana' hastalığını hep beraber gördük? dedi.

Yalnızlığı köpekle aşmaya çalışıyorlar

Amerika'da insanların çocuk yerine köpeğe baktığını vurgulayan Prof. Saygılı, ?ABD'de neredeyse her evde köpek beslenmektedir. Köpekler için aylık ve haftalık olarak yayımlanan kitaplar ve dergiler, hastaneler hatta ambulanslar var. Köpek ansiklopedileri, alışveriş rehberleri ve sadece köpekler için tasarlanan ürünler satan dükkanlar bulunmakta. AVM'lerde otopark gibi köpek parkları var. İnsanlar çocuk yerine köpeğe dönmüş bir durumda. Bunların yanı sıra, ülkede yalnız başına ölen ihtiyarlar da var. Bir süre sonra evinde ölü bulunuyorlar. Köpekler sadık varlıklar olduğu için, yalnızlığını köpek besleyerek aşmaya çalışıyorlar? ifadelerini kullandı.

Milat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber