Adıyaman'da doktorlar 3 saat iş bıraktı

Dr. Melike Erdem'in, hakkında soruşturma açılması nedeniyle intihar etmesi üzerine, Adıyaman Tabip Odası basın açıklaması yapıp 3 saat iş bıraktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem'in, bir hasta tarafından şikayet edilmesi ve hakkında soruşturma açılması nedeniyle intihar etmesinin ardından, Adıyaman'da sağlık çalışanları tarafından basın açıklaması yapıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, doktorlar ve sağlık çalışanları basın açıklaması yapıp ALO 184-Sabim hattını arayarak, "Yeter artık" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından 3 saat iş bırakma eylemi yaptı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Süleyman Kılınç tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bu elim olay üzerinden kamuoyuna yansıyan Melike Erdem ile ilgili Sabim'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yıllarca her türlü maddi-manevi sıkıntıya göğüs gererek, bin bir türlü emekle bir seviyeye gelen hekimleri, sistemin aksayan sorunlarının birinci dereceden sorumlusuymuş gibi göstermek kimsenin hakkı değildir. Her türlü şartta fedakarca çalışan, buna rağmen poliklinikte, acilde, klinikte, yoğun bakımda hakarete uğrayan, derdest edilen, öldürülen hekimlere kendi iyiliğiniz için sahip çıkın. Bütün sağlık çalışanları olarak ?Alo 184-Sabim-Yetti artık, çık devreden' diyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber