Öğrenciler insafa çağırıyor

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, yüksek kira ücretlerini ve esnafın kendilerine yönelik olumsuz tutumlarını protesto etmek için eylem yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, yüksek kira ücretlerini ve esnafın kendilerine yönelik olumsuz tutumlarını protesto etmek için eylem yaptı.

İsyanlarını yansıtan yazıların bulunduğu dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan üniversiteliler saygı duruşunun ardından slogan atarak, ıslık çalarak ev sahiplerini ve esnafı protesto etti. Kent merkezinde 17 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Öğrenci Temsilciler Kurulu Başkanı Hikmet Yurteri aldıkları kararı açıkladı: "Bundan böyle öğrenciye indirim paketi sunmayan esnaftan alışveriş yapmayacağız. Eğer taşıma fiyatlarında indirime gidilmezse dolmuşlara binmeyeceğiz. Yüksek ev kiraları devam eder, bizleri böyle zor durumda bırakırlarsa, o evlere girmeyeceğiz. Gerekirse bu meydanlara çadır kuracağız." Öğrenciler eylem sonunda 10'uncu Yıl Marşı'ını söyleyerek meydanı olaysız boşalttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber