Ağrı'da 6 köyün kullanacağı köprü törenle açıldı

Eleşkirt ilçesine bağlı Arifbey köyünde yapılan 6 köyün kullanacağı köprü törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, açılışta yaptığı konuşmada, 2012 yılında ihalesi yapılan Arifbey köprüsünün 605 bin lira maliyetle bitirildiğini söyledi.

Köprünün 2012 yatırım programında yer aldığını belirten Gökçe "Köprümüzün yaklaşık maliyeti 935 bin lirayken, iş ihale sözleşme bedeli 605 bin liraya bu köprümüz tamamlandı. 2012 yılında ihalesi yapıldı ve bugün itibarıyla tamamen köprü inşaatı tamamlanmıştır" dedi.

Güzergahta bulunan 6 köyün köprüden faydalanacağını ifade eden Gökçe, bu köprüyü yaklaşık 4 bin kişinin kullanacağını söyledi.

Vali Tekinarslan, konuşmaların ardından köprünün açılışını yaptı. Devlet olarak yurdun her köşesine hizmet götürmek için çalıştıklarını belirten Tekinarslan, "İlimizde de son yıllarda ciddi gelişmeler oldu. Atanan ve seçilen herkes birlik beraberlik içinde hizmet etmek için hareket edildiğinde güzel şeyler ortaya çıkıyor" dedi.

Tekinarslan, daha sonra köprüyü inceledi.

Muhabir: Metin Karip / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber