Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu ilk konuşmasında ne dedi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, görevini tam ve tarafsızlık içinde yerine getireceğini, çalışma ilkesinin toplum kalite yönetimi olacağını belirtti.

Ömeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, milletin, 12 Eylül 2012 tarihinde yapılan referandum sonucunda, Kamu Denetçileri Kurumu'nun, kamu tüzel kişisi olarak düzenlendiğini anımsattı.

Nihat Ömeroğlu, ileri demokrasinin çok önemli bir adımı olan bu kurumun, idarenin eylem ve işlemlerini inceleme, araştırma ve tavsiyede bulunma, bireyin haklarını koruma işlevi üstlendiğini ifade etti.

Ömeroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

''Görevimi tam ve tarafsızlık içinde yerine getireceğimden kamuoyunun şüphesi olmasın. Çalışma ilkemiz, toplum kalite yönetimi olacaktır. Nihai hedef, herkesin yaptığı işi sürekli iyileştirmeye çalışmaktır. Hedefimiz, sonuçlandırılacak işlerde adil ve hukuka saygılı bir anlayışla bireyi, hukuka ve hakkaniyete uygun eylem ve işlem yaptıkları yaptıkları sürece kamu görevlilerini mutlu etmektir.

Bireyin, kamu hizmetlerinde şikayetlerini en seri, ücretsiz, adil, hakkaniyete ve hukuka uygun şekilde sonuçlandırmak temel felsefemiz olacaktır.

38 yıllık yargıçlığım süresinde on binlerce karar vermişimdir. Bu kararlarda şüpheli veya sanığın ırkı, milliyeti, dini, cinsiyeti, ekonomik ve sosyal durumu önemli olmamıştır. Adalet ve hakkaniyetle karar vermeye çalıştım.

Merhumun dosyada gerçek kimliği Fırat Dink olarak görülüyordu. Gazetesinde ise takma adı Hrant Dink'ti. Bu açıklamadan amacımız, dosyada sanığın kimliğinin maddi gerçeği bulmak adına önemli olmadığını, kişilerin üzerlerine atılı suç ve delillerin önemli olduğunu açıklamak içindi.''

Ömeroğlu, bağımsız ve tarafsız bir tutum içerisinde, toplumun her kesiminin, bu kurumdan ve sonuçlandıracağı işlerden memnun olması için, adalet ve hakkaniyeti tesis etmek adına görevini en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber