Sofulu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında öğrencilere kaban jesti

Adana Sarıçam Sofulu İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışı törenle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende, MÜSİAD Sosyal Dayanışma Programı kapsamında Kayalar Tekstil tarafından öğrencilere 2 bin mont dağıtıldı.

Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyledi. Bu çalışmaları birlik ve beraberliği güçlendirerek daha verimli hale getireceklerini ifade eden Vali Coş, okulun açılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Bu okulların ebediyete kadar insanlara yararlı olması temennisinde bulunan Coş, ?Bu açılışı zenginleştiren diğer bir hususta Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Kayalar Tekstil'in okulumuza yönelik sosyal sorumluluk programı çerçevesinde öğrencilere yönelik bir giysi yardımı var. Bunlar da dağıtılacak. Bu nedenle Kayalar Tekstil'e de teşekkür ediyorum.'' dedi.

Kayalar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Dalga Su Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaya ise, gelecek vaat eden gençlerin sıkıntılarına katkıda bulunmak için toplandıklarını açıklayarak, İmam Hatip Lisesi'nin kendi sahsında ve ailesinin yanında her zaman özel bir yeri olduğunu vurguladı. Kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu dile getiren Kaya, ?Biz aile olarak İmam Hatip Liseli olmanın maddi ve manevi bugüne kadar sayısız faydasını gördük. Bu okullarda fen ilimleri ile din ilimleri birlikte okutularak genç neslin hem aklı, hem kalbi doyuruluyor. İmam Hatip Lisesi'nde okuduğum sürece hayırseverlerin, yardımseverlerin, kimsesiz muhtaç arkadaşlarımızın nasıl hayata tutunmasına yardımcı olduklarını şahit oldum. Hayatta kimsesiz olmadıklarını anlayan arkadaşlarım, birçok güçlükler ve kısıtlı imkânlar içerisinde ellerinden tutan bu hayırseverler sayesinde okudu. Ve bu ülkenin parlak geleceğinde gerek sosyal, gerekse de ticari hayatta toplumdaki yerlerini aldı. İnşallah sizlerin de içinden nice bürokratlar, nice işadamları çıkacak. Kayalar Ailesi olarak, her zaman devletimiz ve milletimizin, eğitim camiasında bulunan tüm öğrencilerimizin her zaman yanında ve emrindeyiz. Bugün Adana genelinde bin 644 öğrencimizi giydirmenin sevincini, mutluluğunu ve gururunu yaşarken, bu sayının önümüzdeki yıl daha da artacağına eminim.'' İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Coş ve Fatih Kaya, 2 bin mont dağıtılacak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin birkaçına montlarını giydirdi. Kayalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaya'nın iş görüşmesi nedeniyle Çin'de olduğundan katılmadığı törene, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet Kayalar Grup yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Müftüsü Murat Demir'in okuduğu duaların ardından törene katılan tüm davetlilere Sarıçam Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber