'Huzur'evinde yaşlılara yönelik şiddet iddiası

Manisa İsmail Cider Huzurevi'nde yaşlılara şiddet uyguladığı iddiasıyla işten çıkarılan kurum personeli Cihan D, kendisi hakkında gazetelere asılsız beyanatlar verdiği gerekçesiyle Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Manisa İl Başkanı Aydan Atlıya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aydan Atlıya da, olayın doğru olduğunu belirterek "Elimde belgeler var" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PSİKOLOJİM BOZULDU

Geçen Ramazan Bayramı'nın 3. günü Manisa Belediyesi İsmail Cider Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret eden Aydan Atlıya, huzurevi personelinden Cihan D'nin yaşlılara şiddet uyguladığı yönünde iddialarda bulundu. Olayın geçmişi hakkında bilgi veren Cihan D, şöyle konuştu: ?Ben, 3.5 yıldır İsmail Cider Manisa Belediyesi Huzurevi'nde hasta bakıcı olarak görev yapıyordum. Çalışmaya başladıktan sonra orada olan olaylara kaygısız kalamadım, oranın sorumlu kişilerini defalarca uyarmama rağmen bir sonuca ulaşamadım. Bu girişimlerim birilerinin canını sıkmış olacak ki bir iftiraya uğradım. Bu iftiranın içeriği benim yaşlıları dövdüğüm, işkence yaptığım, her gece alkollü bir şekilde geldiğim ve daha önce birçok olaylara karıştığımla ilgiliydi. Bu olaylar akabinde ailemin ve benim psikolojim bozuldu. Eşimle ayrılma noktasına bile geldim. İçimden birçok kötü şeyler geçirdim ama böyle bir sonuca ulaşamayacağımı anlayarak yüce Türk adaletine sığınmaya karar verdim."

Manisa'nın yerel gazetelerinde çıkan haberler sonrası bunalım ve şok geçirdiğini anlatan Cihan D, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanlarımızla bu olayı aydınlatmaları için tek tek konuştum. Başkanlar bana yardımcı olacaklarını, arkamda duracaklarına söz verdi. Ben aileme sevinçli bir şekilde başkanlarımızın evimize ziyarete geleceklerini ve sonuna kadar arkamda olduklarını anlattım. Çocuklarım başkanları heyecanla beklerken ve ben onlara ?babanız böyle bir şey yapsa beni çalıştırırlar mı belediyede' diye teselli verdim. Ben başkanlarımdan beni aklamalarını huzurevinde yaşanan asıl gerçekleri çözeceklerini umarken ben ve 4 arkadaşımı hiçbir sebep gösterilmeden işten attılar. Ben huzurevinde yaşanan asıl vahşeti ve bunun arkasında olan kişileri savcılığa şikayet edeceğim, bu durumu belediyenin kapatmak istediğini gördüğüm için belediyenin önüne gittim. Bütün şahitlerle delillerimle ve bizzat orada yasayan yaşlı amcalarımızın dilinden 17 kaydım var. Bunları savcılığa vereceğimi yüksek bir sesle belediye önünde söyledim.?

Manisa İsmail Cider Huzurevi'nde Aydan Atlıya'nın söylediği gibi bir insanlık suçu işlendiğini belirten Cihan D, iddialarına şöyle devam etti: "Manisa İsmail Cider Huzurevi'nde yaşlıların üstünden rant kurulmuş durumda. Yaşlıların paraları zorla alınıp gasp ediliyor ve o yaşlılar güvenecek bir dalları olmayışı sebebiyle ses bile çıkaramıyor. Kimi dedemize bir oksijen tüpü bile verilmiyor. Verilmediği gibi böyle oksijen tüpüne muhtaç insanlar gerekçe gösterilmeden huzur evinden atılıyor. Ben bu insanların neden atıldığını sorduğum zaman bana yaşlıların küfrettiklerini sebep gösteriyorlar. Yaşlı amcamız oksijen olmadığı için sinir krizi geçirdiği sırada ağzından kötü söz ve küfür çıktığı için huzurevinden tam bayram üstü kış ayında atılmak isteniyor.?

Cihan D, hukuki yoldan bu işi çözmek gerektiğini anladığı için bu yola başvurduğunu belirterek "Yüce adaletimize güveniyorum. Bu işin sorumlularının bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü huzur evinde gerçekten insanlık suçu işleniyor" dedi.

ELİMDE BELGELER VAR BUNU İSPATLAYABİLİRİM

Manisa İsmail Cider Huzurevi'nde yaşlılara Cihan D tarafından şiddet uygulandığı iddiasında bulunan HEPAR Manisa İl Başkanı Aydan Atlıya ise şunları söyledi: ?Ziyarete gittiğimizde yanımızda yerel bir internet sitesi muhabiri Kenan Yüceer arkadaşımız vardı. Oradaki teyzelerle konuştuktan sonra olayı internet sitesinden yazacağını söyledi. Teyze de kimseden korkmadığını, yaşanan olayların yazılmasını istediğini söyledi. Yanımızda sağlık memuru bir arkadaş daha vardı. Sağlık memuruna baktım acaba yaşlılıktan olabilir düşüncesiyle. Sağlık memuru böyle bir olayın yaşanmış olabileceğini söyledi. Ardından bizim bunu teyit etmemiz gerektiğini düşündüm. Oradaki personellere ve yaşlılara sordum ve korktukları için konuşmadılar. Böyle bir yerden memnun olmasa kimse böyle bir tepki vermez. Daha sonra gerçekten böyle olayların yaşandığını öğrendim. Söz konusu şahsın içip içip akşamları yaşlılara şiddet uyguluyormuş. Benim arkamda müdür var diyerek yaşlıları tehdit ediyormuş. Yaşlılara kimse böyle davranamaz. Ayrıca bu yaşlılar geçen yıl valiliğe hem şahıs hakkında hem de orada yaşanan olaylar hakkında dilekçe vermiştir. Elimde belgeler var bunu ispatlayabilirim.?

Hakkında savcılığa açılan suç duyurusu ile ilgili bilgisi olmadığını belirten Aydan Atlıya, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu davadan daha benim yeni haberim oldu. Bana bu konuda bir bilgi verilmedi. Açıkçası şaşkınım. İfadesinde benim adım geçiyor. Ancak ben bunu her halükarda ispatlayabilirim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Oradaki teyzemiz duruyor. Ben kesinlikle partisinin adını duyurmaya çalışan biri değilim. Böyle bir olay için ben partimi asla kullanmam. Elimde bilgiler deliller var, kısa zamanda bunları değerlendireceğim?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber