Müdürün cinsel taciz davasında karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski Ruhsat Denetim Müdürü, yanında çalışan kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi Nazife T. ile taraf avukatları katıldı. Sanık T.A ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Osman Kılıç, olay tarihinde müdür olan sanığın yanında müdür yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, olay 2 yılı önce kış aylarında meydana geldiğini söyledi.

Tanık Kılıç, kandil nedeniyle tebrikleşmek için birkaç odaya gittiklerini belirterek olayı şöyle anlattı:

'Müşteki ile birlikte birkaç memurun kaldığı odaya gittiğimizde oda sıcaklığı dikkatimizi çekti. Sanık, 'ateşli insanların odası böyle sıcak oluyor' sözlerini sarfedince biraz durakladık. Odada bulunanlardan birisi bu sözün düzeltilmesi isteyerek, 'herhalde sıcakkanlısınız demek istediniz' diyerek tepki gösterdi. Şunun altını çizmem gerekir ki, bu sözler sanık tarafından bir kişi kastedilerek söylenmedi, genel olarak sarf edildi.'

Duruşmada söz alan şikayetçi Nazife T. ise şikayet ve iddialarının doğru olduğunu, herhangi bir iftirada bulunmasının söz konusu olmadığını savunarak, yıllardır bu kurumda çalıştığını ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Nazife T.'nin avukatı Şehnaz Turan Dündar da müvekkilinin yaşadıklarını samimi bir şekilde anlattığını ifade ederek, olayın hemen ardından odada bulunanların imzası ile bir tutanak düzenlendiğini ancak burada imzası bulunanlardan E.G.'nin sanığın hiyerarşik amiri olması nedeniyle ifadesini değiştirdiğini, hatta ifadesini değiştirmesi için darp edildiğini öne sürdü.

Sanığın eylemi mobbing olarak kabul edilebilir

Davayı karara bağlayan hakim, sanığın, müştekinin de bulunduğu 3 kadının çalışma odasında oda sıcaklığını kastederek 'ateşli insanların odası böyle sıcak oluyor' sözünü sarf ettiği, bu sözün henüz TCK ve özel yasalarda düzenlenmeyen mobbing olarak kabul edilse bile cinsel taciz kastını belirlemeye yeterli olmadığını ifade ederek, suçun manevi unsurunun da yokluğu nedeniyle sanığın beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık T.A.'nın 'cinsel taciz' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılması istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber