Atatürk Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı tarafından hayırseverlerin de katkıları ile yaptırılan Atatürk Kız Öğrenci Yurdu Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya`nın katılımıyla düzenlenen törenle resmen açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl öğrenci kabulüne başlayan öğrenci yurdunun 95 kişilik olduğu kaydedildi.

Muhittin Mahallesi Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde yer alan ÇESAV Atatürk Kız Öğrenci Yurdu`nun açılışına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, MHP Çorlu İlçe Başkanı Hasan Uzun, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, vakıf yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ il genelindeki dersliklerin yüzde 86`sının 5 ilçede yer aldığını belirterek: ?Biz bu ilçelerimizde kampus okullar projesini hayata geçireceğiz. Bunlardan biri Tekirdağ merkez ilçe diğeri Çorlu, Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı ilçeleri. Bu ilçelere kampus alanlar oluşturacağız. Çerkezköy`de 200 dönümlük bir alan ayrıldı. Çorlu`nun yeri hazır bir tek Tekirdağ il merkezinde yoktu orada da devlet hastanesi olarak ayrılan yere komşu olan arazinin sahipleri önceki gün yanıma geldiler İl Özel İdaresi aracılığı ile kamulaştırması yapılacak 4 milyon TL`sini bu hayırsever vatandaşımız karşılayacak. Tekirdağ il merkezindeki yerimiz de hazır durumda. Bununla ilgili olarak Tekirdağ`da bir dernek kurduk. Derneğin duyurusunu Mayıs ayı gibi yapmayı düşünüyoruz. Ancak biz daha duyurularımızı yapmadan sanayicilerimiz bize müracaat ediyorlar ve kampus alanlara inşa edilecek olan yeni okulları yapmak istediklerini dile getiriyorlar. İnal Aydınoğlu ve Celal Öğücü geldiler ve okul yapımlarına katkı sağlamak istediklerini söylediler. İnal Aydınoğlu 32 derslikli bir okulun yarısının yapımını üstleneceğini bildirdi. Celal Öğücü de bir derslik kazandıracağını söyledi. Daha duyurusunu yapmadan sanayicilerimiz gelmeye katkılarını sunmaya başladılar. Tekirdağ sanayi dostu bir şehir? dedi.

Vali Yerlikaya: ?Bundan sonra kampus okullar bölgesine liseler yapacağız. Okul binaları sosyal donatı alanları ile spor salonları ile kültür merkezi ile komple bir tesis olacak. 16 - 19 yaş grubu öğrenciler yaşıtları ile birlikte rekabet ortamı içerisinde eğitim - öğretime devam edecekler. Bu öğrencilerin servislerle buralara taşınması daha kolay olacak. Şehir merkezlerinde boşaltılan okulları da anaokulları, kreşler, ilkokullar olarak kullanacağız? diye konuştu.

Çorlu`ya gelirken bir slogan gördüğünü belirterek beğendiğini ifade eden Vali Yerlikaya: ?Burası Çorlu, burası bizim evimiz. Çorlu artık diğer kardeş şehirleri ile birlikte büyük şehir bir bütün şehir olacak. 850 bin olan nüfusumuz 1,5 milyona doğru ilerliyor. Özlediğimiz, beklediğimiz marka şehir olma yolunda ilerliyoruz. Burası Çorlu, burası bizim evimiz? şeklinde konuştu.

ÇESAV Başkanı Adnan Sülün ise: ?Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı Kız Öğrenci Yurdu`nun açılış töreninde aramızda bulunan herkese şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum. Vakfımız 16 Ocak 1989 tarihinde 18 kurucu üye tarafından Çorlu`da eğitim ve sporun gelişmesini ve mensupları arasında sosyal dayanışmayı sağlayarak, eğitim ve spor toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, daha yüksek, verimli ve etkin düzeyde spor ve eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçlar doğrultusunda 2008 yılına kadar çalışmalarına devam eden vakfımız 2008 yılında Çorlu`muza vakfımız adına kalıcı bir eser bırakmak amacıyla, kuruluş esnasında aldığımız arsanın üzerine kız öğrenci yurdu yapımı karar yönetim kurulumuzca alınmıştır? dedi.

Sülün: ?Çorlulu hayırseverlerin, yönetim kurulumuzun ve mütevelli heyetinin destekleri ile bugün yaptığımız yurdumuz ile Çorlu`da vakıf asına gerçekleşen ilk yurt olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. 900 metrekare kullanım alanı, teras katı dahil 7 kat ve kapasitesi 95 kişilik olup 20 odadan oluşmaktadır. Yurda oda teşrif ederek, odalara ismini veren hayırsever vatandaşlarımız, Çorlu Ziraat Odası, Ferhan ve İrfan Altındal, Ahmet Gündoğdu, Zekiye Gündoğdu, Mehmet Diktaş, Cahit Ecesoy, Doğan Ünal, Abdullah Öğücü, Fatma Gürel, Zeynep Özel, Orion AVM, Kemal Gürsoy, Hüseyin Çalışkan, Salih Köşkdere, Mehmet Topçu, Hatice Çobaner ve Dr. Necati Sansarcı`ya diğer bağışta bulunan kurum ve kişilere, inşaatın her aşamasında bizlere destek veren Belediye Başkanımız Ünal Baysan`a, belediye başkan yardımcılarına, mütevelli heyet üyelerine, başta Erman Arkan ve Fatma Gürel olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerime ve daha önce vakfımızda başkanlık yapan diğer belediye başkanlarına şükranlarımı sunarım? diye konuştu.

ÇESAV Başkanı Adnan Sülün konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ayrıca vakfımız kamu yararına vakıf şartlarını yerine getirmiş bulunduğundan, yönetim kurulu olarak bundan sonraki hedefimiz vakfımızı kamu yararına vakıf statüsüne kavuşturmak için çalışmalara başlamaktır. Eğitim ve spor alanında yeni hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaştığımızda tekrar birlikte olmak dileğiyle şahsım, yönetim kurulum ve mütevelli heyetim adına saygılar sunuyorum.?

Konuşmaların ardından açılışa katılan Vali Yerlikaya ve protokol mensupları ÇESAV Atatürk Kız Öğrenci Yurdunun açılış kurdelesini keserek öğrenci yurdunun resmi açılışını gerçekleştirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber