Malatya'dan Hasköy'e gönül köprüsü

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) Kurucusu ve üyesi Suat Sarı, Muş'un Hasköy ilçesinde ikamet eden 13 nüfuslu Çiftçi ailesine yardım eli uzattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailenin tüm ihtiyaçları karşılanarak kardeş aile bağı kuruldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla daha önce Muş'un Hasköy ilçesine gelip çeşitli yardımlarda bulunan MAKİAD Kurucusu ve Üyesi Suat Sarı, 13 nüfuslu mağdur olan Çiftçi ailesi ile tanışarak yardım eli uzattı. Çiftçi ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan iş adamı Sarı, yardımların devam edeceği sözü verdi. Hasköy Eğitim ve Kültür Derneği aracılığıyla mağdur aileye sürekli yardımların yapıldığını ifade eden Hasköy Eğitim ve Kültür Derneği Üyesi Barış Koltuk, ailenin ciddi bir sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntılarının giderildiğini belirtti.

Ailenin şuan durumunun iyileştirildiğini açıklayan Koltuk, ?Beraber yardım etmeye gayret gösterdik. Dernek Başkanı Mehmet Sıdık Yalçın başkanlığında bu arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize yardım etmeye çalıştık, Malatya'dan değerli bir ağabeyimizi bu aileye kardeş aile yaparak her yıl yardım etme kararı alındı. Onlarında desteğini alarak bu kardeşlerimize yardım etmeye çalışmaktayız. Umarım yardımcı olmuşuzdur. Malatya'dan gelen ağabeylerimizin de hayrının kabul olmasını temenni ediyoruz. Özellikle Malatya'dan gelen ağabeyimize, ablamıza çok teşekkür ediyorum. Bu geleneğin devam etmesini diliyoruz. Gönülden gelen bir yardımlaşma, umarım bütün zor durumda olan ailelere yardım etmeye çalışırız.? dedi.

Kurban Bayramı'nda Muş ve Hasköy ilçesine geldiğini belirten MAKİAD üyesi iş adamı Suat Sarı, Çiftçi ailesini gördüklerini ve onlara yardım etme kararı aldıklarını söyledi. Ailenin 13 nüfuslu olup çok zor şartlarda geçimini sağladığını öğrendiklerinde duygulandıklarını kaydeden işadamı Sarı, sıkı bir aile bağının kurulduğunu ve yardımların devam edeceğini ifade etti.

13 nüfuslu Çiftçi ailesi için çok sayıda kişiden de destek aldıklarını belirten işadamı Suat Sarı'nın eşi Sevil Sarı, yaptıkları çalışmaların tamamen gönül işi olduğunu kaydetti.

Yapılan desteklerden dolayı teşekkür eden 13 nüfuslu mağdur aile reisi Cevdet Çiftçi ise ?Hasköy'de oturuyorum ve 13 nüfusum var. Tek çalışan ben olduğum için geçinemiyorum. Bu on üç nüfusu arkadaşlar iki üç seneden beri devamlı kontrol edip yardım ediyorlar. O kadar çok destek çıktılar ki gerçekten sayamıyorum. Evimizin tüm eksikliklerini giderdiler. Allah onlardan razı olsun. Kim bu gönül bağına vesile olduysa yardım ettiyse hepsine çocuklarım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Evimin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayıp hatta hayvanlarıma yem bile getirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Ne mutlu bana ki böyle güzel insanları tanıdım diye.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber