Yaşar Üniversitesi 11 yaşında

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, spor, sanat ve tasarım alanında başarı gösteren öğrencilerini basına tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in geleceğine de katkı sağlayacak yeni bölümleri açıklayan YÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise 2013-2014 akademik yılında ?Yat ve Marina İşletmeciliği? programıyla şehrin en büyük problemleri arasında gösterilen deprem alanında uzman mimarlar yetiştirileceğini söyledi. İzmir'in Türkiye'nin Holywood'u olmaya aday olduğunu belirten Rektör Barkan, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ile İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ortak alanında ?Elektronik Müzik?, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı ve Müzik Bölümü ortak alanında ?Film Müziği? programlarının da başlatılacağını ifade etti.

52 öğrenciyle yola çıkan YÜ'nün 2012 yılı itibariyle 5 bin 613 öğrenciye ulaştığını kaydeden Mütevelli Heyeti Başkanı Yiğitbaşı, uluslararası öğrenci sayısında yaşanan artışa dikkat çekti. Güz döneminde 85, bahar döneminde 25 uluslararası öğrencinin tercihini YÜ'den yana kullandığını belirterek, ?Bu yıl ilk ve ek yerleştirme dahil ÖSYM Merkezi Yerleştirme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Yatay Geçiş Sınavı (YGS), Özel Yetenek Sınavı (ÖYS), lisansüstü ve uluslararası öğrenciler olmak üzere toplam bin 565 öğrenci tercihini üniversitemizden yana kullandı. Toplam öğrenci sayımız 5 bin 613'e ulaşmıştır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber