Şanlıurfa büyükşehir olmanın heyecanını yaşıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 13 ile büyükşehir olma heyecanını yaşatan yasayı onayladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün resmi gazetede yayınlayan karar Şanlıurfa'da heyecan yarattı. Belediye başkanları artan yükle birlikte artan yetkiye dikkat çekerken iş dünyası şehrin gelişiminin hızlanacağını vurguluyor.

Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsüne kavuşması her kesimi mutlu etti. Kararla Şanlıurfa Haliliye, Eyyübiye ve Karköprü olmak üzere üç merkez ilçeye ayrıldı. Kararla birlikte Eyyübiye'ye 36 mahalle ve 115 köy bağlanırken, Haliliye'ye 32 mahalle ve 136 köy, Karaköprü'ye ise toplamda 86 yerleşim birimi bağlandı. Ayrıca Karaköprü beldelikten ilçeye çıkan iki ilçeden biri olma unvanını kazandı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Eğilmez, ?Çok mutlu olduk. Bakanımız ve Milletvekillerimiz ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. Yeni yasanın onaylanması dolayısıyla hem sayın Bakanımız ve de sayın Milletvekillerimiz çok mutlu oldular. Bu yasa Şanlıurfamıza ve Türkiyemize hayırlı olsun? dedi.

?86 MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRECEK KAPASİTEDEYİZ?

Beldelikten merkez ilçe konumuna gelen Karaköprü Belediyesi hizmet alanını 86 yerleşim noktasına yükseltti. Faaliyetlerin 2014 yerel seçimlerden sonra başlayacağını hatırlatan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu yasanın şehre yeni bir vizyon ve heyecan getirdiğini söyledi. Gelirlerin artacağına işaret eden Çiftçi, bununla birlikte hizmet alanlarının da genişlediğini anlattı. Yerel seçimlere kadar ön hazırlıklarının süreceğini dile getiren Çiftçi, çalışmalarına başlayacaklarını aktardı. Karaköprü Belediyesi olarak 86 yerleşim birimine hizmet götürecek kapasitede olduklarını kaydeden Çiftçi, ayrıca Türkiye geneli beldelikten ilçe statüsüne kavuşan iki ilçeden biri olmanın sevincini yaşadıklarını anlattı. Çiftçi, birçok beldenin belediyelikten düştüğü günümüzde ilçe olma şerefine kavuştukları için eşsiz bir mutluluğa kavuştuklarını ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin belediyecilik faaliyetlerinin tek elde toplanmasının koordineyi sağlayacağını savundu. Şehre olan ilginin de artacağını sözlerine ekleyen Ertekin şunları söyledi: ?İlimizi de kapsayan büyükşehir yasasının çıkması bizleri sevindirdi. Birçok avantajlarımız mevcut, bunları daha görünür kılacağına inandığımız büyükşehir statüsü ile belediyecilik faaliyetleri tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülebilecek. Hizmet kalitesi yükselecek ve olması gereken standartlara ulaşacaktır. Bunların sonucunda da daha çok yatırımcı bölgeye çekilecek, bu yatırımlar beraberinde kalkınmayı, istihdamı ve kaliteli yaşamı getirecek, ekonomi canlanacak, iş hacmi yükselecektir. Şehrimize olan ilgi artacak. Bu sayede şehrimizin, yatırım, istihdam, enerji, modern tarım ve hayvancılık, sağlık eğitim, turizm ve daha birçok alanda sıçrama yapacağına inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber