Caminin elektriği kesildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde caminin 3 bin TL'lik elektrik borcu yüzünden elektrikleri kesildi, cemaat namazını kılamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii'nde, Aşağı Zaferiye Mahallesi Cami Yaşatma Derneği tarafından Şubat ayından bu yana ödenmeyen elektrik borcu 3 bin 220,91 TL'ye kadar çıktı. Son ödeme tarihi olan 3 Aralık 2012 tarihine kadar ödenmeyen elektrik faturası nedeniyle Geçtiğimiz Cuma günü saat 10.00 sıralarında TREDAŞ'tan gelen görevliler, caminin elektriğini kesti.

ELEKTRİĞİN KESİLDİĞİNİ CUMA NAMAZINDA ANLADILAR

Ancak akşam namazı okunana kadar kimsenin elektriklerin kesildiğinden haberi olmadı. Akşam namazında ibadetini yapmak üzere camiye gelen cemaat, elektriklerin kesik, caminin ışıklarının kapalı olduğunu görünce, işin ayrıntısı ortaya çıktı. TREDAŞ'tan gelen görevliler, caminin elektriğini kestikten sonra borç listesini de caminin elektrik panosunun üzerine yazdı.

3 BİN 220,91 TL BORÇ

TREDAŞ tarafından bırakılan borç listesi dökümünde; 2012 yılının Şubat, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Aralık aylarına ait 3 bin 220,91 TL'lik borç bilgilerinin olduğu döküm ise gözlerden kaçmadı.

NAMAZ KILMADAN GERİ DÖNDÜLER

Elektrikler olmayınca cemaat namazını kılamadan evlerine döndü. Durumun gazetecilere bildirilmesi üzerin görüntü almak için camiye gelen gazeteciler ise, Cami imamı ve dernek yöneticilerinin tepkisiyle karşılaştı.

KAFALI: ANLAŞMAZLIKTAN DOLAYI ELEKTRİK KESİLDİ

Telefonla görüşülen Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii Yaşatma Derneği Başkanı Sami Kafalı İstanbul'da bulunduğunu belirterek, "Anlaşmazlıktan dolayı elektrik kesilmiş. Faturanın bir tanesi kaybolmuş, biz düzenli ödüyorduk. 'Sizdeydi, bizdeydi derken' o nedenle ödenmedi. Bulacağız faturayı ödeyeceğiz." dedi.

ŞARE: HABERİMİZ OLSAYDI BİZ ÖDERDİK

Dernek Üyesi Kadir Şare ise camilerin topluma ait bir yer olduğunu ifade ederek, "Hiç haber vermeden kesmişler. Eğer haberim olsaydı ben kendimden verirdim parayı." şeklinde konuştu.

Dernek yöneticileri daha sonra ise TREDAŞ yetkilileriyle irtibata geçti.

TREDAŞ YETKİLİLERİ ELEKTRİĞİ AÇTI

Yapılan görüşmeler sonucunda, borcun ödenmesi yönünde tahaahhüt alan TREDAŞ yetkilileri, camiye geldi. TREDAŞ tarafından gelen görevli ise gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Faturaların ödenip ödenmediği yönünde TREDAŞ yetkilisine sorulan soruya ise yetkili "Benim bilgim yok. Enerji vermek için yönlendirildim ve geldim. Başka hiçbir bilgim yok." dedi.

Görevli, saat 18.00 sıralarında elektrikleri tekrar açtı.

MÜFTÜ YENİÇERİ: HABERİMİZ YOK

Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri ise, Keşan Müftülüğü olarak Caminin sadece aydınlatma faturalarını ödediklerini, elektrik borcunun ısınma için kullanılan klimalardan dolayı kaynaklandığını, ısınmayla ilgili faturaları ise camiye ait derneğin ödediğini söyledi.

Elektriklerin gelmesinin ardından ise cemaat yatsı namazını aydınlık bir şekilde kıldı. - EDİRNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber