Kar ve tipi nedeniyle Ağrı'da 300 köy yolu ulaşıma kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapandı.

Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu'da, bölge illerinden Ağrı'da etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Karğı yağışı nedeniyle kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, etkisini arttıran kar ve tipi nedeniyle 300 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karla mücadele ekipleri de kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşamdan bu yana kentte kar yağışının etkili olduğunu belirterek, kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köyün ulaşıma kapandığını söyledi.

İl genelinde toplam 558 köyün bulunduğunu anlatan Gökçe, ''Kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yolların bir an önce açılması için tüm ekibimiz çalışıyor. 80 personelimiz, köy yollarının ulaşıma açılması için 57 iş makinesiyle yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İnsanlarımızın mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber