Türkiye Muay Thai Süper Lig Finali Bitlis'te yapıldı

Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Türkiye Muay Thai Federasyonu işbirliğiyle Bitlis'te düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen final müsabakalarında, Türkiye'nin değişik illerinden katılan sporcular kıyasıya mücadele etti.

Yarışma öncesi konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Bitlis'te böyle güzel bir organizasyonunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, ?Sporcularımıza da başarılar diliyorum. Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Özellikle 2023 hedefine yürüyen Türkiye'nin, olimpiyatlara ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmasının önem taşıdığını ifade eden Pektaş, ülkede son yıllarda büyük yatırımların yapıldığını belirtti.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise gençliğin, tarihin her döneminde en enerjik ve en yaratıcı katmanı oluşturduğunu kaydederek, gençlerin toplumların geleceğinde belirleyici rol oynadığını belirtti.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Okşar Taştan da Türkiye'nin muay thai sporuyla 2002 yılında tanıştığını, federasyonun da 2008 yılında kurulduğunu anımsattı. Taştan, şöyle konuştu:

"81 ilde temsilciliklerimiz bulunmakta. 35 bin lisanlı sporcumuz var. Burada dereceye giren sporcularımız, önümüzdeki yıl şubat ayında Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek. Sporcularımıza başarılar diliyorum."

Yarışmada kilolarında, erkeklerde, Musa Uysal, Caner Kotarlıoğlu, Ahmet Uysal, Orhan Erden, Milyar Zeynul, Yahya Geylani, kadınlarda ise Sedanur Akoğlu, Sibel Demir ve Özlem Taşyapar birinci oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber