Harakani külliyesinin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor

Anadolu'nun manevi fatihlerinden Horasan erenlerinin piri Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin Kars'ta metfun bulunduğu külliye her geçen gün yeni ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars, Evliya Camii İmam Hatibi ve aynı zamanda Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzgur, son yıllarda Mevlana'nın övgüyle bahsettiği serhat şehrinin manevi değeri Harakani Hazretleri'nin tüm yurtta ve dünyada tanınması için birçok etkinliğin düzenlendiğini, son olarak ise uluslararası Harakani Sempozyumu ile tanıtımın zirveye ulaştığını bu çerçevede geçen yıllara kıyasla külliyeyi ziyaret edenlerin sayısının 3 kat arttığını söyledi.

Vakıf Başkanı Uzgur, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi ile Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin kaynaklarında ve sohbetlerinde övgüyle bahsettikleri Harakani Hazretleri'ni tüm dünyaya tanıtmak ve bu bağlamda Kars'ın inanç turizmine de bir bakıma katkı sunmak istediklerini belirtti.

Bu çerçevede, 1995 yılında başladıkları ve hazırladıkları proje ile Harakani irfanının Anadolu'da neşet etmesini, yeniden gönüllere ulaşmasını sağlayıp bu doğrultuda basında yayında yeniden anlatılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber