91 yaşındaki Fatma Cenan AB fonuyla reçel üretti

Türk Ulusal Ajansı faaliyetlerinin bilgilendirme toplantısına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'den sağlanan fonla reçel üreten 91 yaşındaki Fatma Cenan Yaşargil'e teşekkür plaketi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Egemen Bağış, TİM Tasarım Konferansı'nda gerçekleştirilen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) faaliyetlerine yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı. Antalya'da AB'den sağlanan fonla reçel üreten 91 yaşındaki Fatma Cenan Yaşargil'e teşekkür eden Bakan Bağış, program sonunda Yaşargil'e ve Avrupa'dan dönen öğrencilere plaket verdi.

Türk Ulusal Ajansı ile Avrupa'ya giden öğrenciler hakkında değerlendirme yapan Bağış, ?Ulusal Ajans 2004 yılında ilk kurulduğunda 8 bin öğrenci ile başladı. Bu seneyi biz 61 bin öğrencinin ulusal ajans yararlanıcısı olmasını sağlayacak projelendirmeleri bitirerek kapatıyoruz. 2012'ye girerken hedefimizi 55 bin olarak ilan etmiştik. Çünkü bir yıl önce 2011'de 44 bin öğrencimizi ulusal ajans programlarından yararlandırma imkanı bulmuştuk. Önümüzdeki yıl için daha büyük bir hedef koyduk; 70 bin. 70 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Avrupa'ya gitmesi için gerekli çalışmaları başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber