Çiftçiye internet'ten AB eğitimi

Haber Giriş : 24 Ekim 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarımsal faaliyetler konusunda çiftçiyi bilgilendirmek için modern eğitim teknolojilerinden de yararlanacak. Ankara Üniversitesi ile yapılan iş birliği çerçevesinde, ziraat ve veteriner fakülteleri hocalarının vereceği seminerler, telekonferans yöntemi ile GAP illerinde kurulacak merkezlere iletilecek. Çiftçilerin eğitimin sağlanması için bakanlık tarafından oluşturulan Tarım TV de bakanlığın internet sitesi www.tarim.gov.tr üzerinden, daha iyi çözünürlükte yayım yapmaya başladı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Sadi Demirci'nin verdiği bilgiye göre, tekekonferans yöntemi ile çiftçi eğitimi projesinin, gelecek yıl Nisan-Mayıs aylarında başlatılması öngörülüyor. Ankara'da ziraat ve veteriner fakülteleri hocaları tarafından, sulama, hayvancılık, bitkisel üretim, hayvan hastalıkları konusunda verilecek seminerlerin, GAP illerinde oluşturulacak merkezlerde, çiftçiler tarafından izlenmesi sağlanacak. Bunun için bakanlığın yayım imkanlarının bulunduğunu belirten Demirci, çiftçilerin konferanslarını izlemesini teminen, il ve ilçe merkezlerinde mevcut toplantı salonlarından yararlanılacağını veya yeni toplantı salonları oluşturulacağını kaydetti.

Bu yöntem ile çiftçilere soru sorma imkanı tanınırken, güncel gelişmeler, sorunlar hakkında çiftçiler daha kısa sürede çözüme kavuşabilecek. Özdemir, 1995 yılında başlanan GAP çiftçisinin eğitimi konusundaki proje için, 2006 için 300 bin YTL'lik ödenek öngörüldüğünü bildirdi. Çiftçi eğitimi için 30 bin film hazırlandığı ve bunların TV aracılığıyla yayımlanacağı belirtildi. Halin 2 ayda bir yayımlanan ve tirajı bin 500 - 2 bin arasında değişen Tarım Dergisi'nin içeriği de çeşitlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber