Metro iddianamesi, SPK kurul üyelerini koltuğundan mı etti?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK depremi kulisleri hareketlendi. CHP'li Keskin, 'Metro Turizm iddianamesinde' SPK'nın iki yöneticisinin adının geçmesiyle ilgili soru önergesi vermişti. İddiaya göre Ali Babacan önergeye önergeyle yanıt verdi ve 'Kanun'a konulan ek madde'yle SPK Başkanı Akgiray ile 6 kurul üyesi görevinden alındı

Aslı IŞIK / ANKARA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkan ve üyelerinin, Metro Turizm iddianamesiyle ilgili görevden alındıkları iddia edildi. Yeni SPK tasarısının önceki akşam TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında SPK başkan ve yönetiminin, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın önergesiyle görevden alınması kulisleri karıştırdı. İddialara göre, İMKB'de 'manipülasyon' suçunun işlendiğine yönelik olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargı süreci görevden almada etkili oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, geçen hafta sonu Babacan'a yönelttiği soru önergesinde 'söz konusu davayı' gerekçe göstererek ilgilileri 'görevden uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz?' diye sordu.

YARDIM SUÇLAMASI

ÖNCEKİ gece SPK kanun tasarısı görüşülürken Babacan tarafından verilen önerge ile görev sürelerinin bitmesine 1.5 yıl kalmasına rağmen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e yardım etmekle suçlanan dönemin SPK 2. Başkanı ve daha sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olan Abdülkerim Emek, bu haberler üzerine istifa etmişti. Diğer isim olan Vahdettin Ertaş'ın görev süresi ise gelecek ay dolacaktı. İddianamede, Vedat Akgiray ve diğer yönetim kurulu üyelerinin adı dolaylı olarak geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber