'Dershaneler test ve tost çocuğu yetiştiriyor'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hizmet İçi Daire Başkanı Saadettin Sabaz, sayıları her geçen gün artan dershanelerin öğrencilere sadece öğretim verdiğini belirterek, "Dershaneler maalesef test ve tost çocuğu yetiştiriyor" dedi.

Sabaz, MEB tarafından başlatılan Ölçme ve Değerlendirme Kursları'nın açılışına katılmak üzere geldiği Adana'da özel dershanelerle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel dershane ve eğitim kurumlarının sayılarının artmasını istediklerini belirten Sabaz, "Öğrencilerimiz lise 1. sınıftan sonra dershane gerçeği ile karşı karşıya kalıyor. Öğrencilerimiz vakitlerinin büyük bir kısmını dershanelerde geçiriyor. Bence dershaneler öğrencilere test tekniği değil, eğitim vermelidir. Maalesef dershanelerimiz test ve tost çocuğu yetiştiriyorlar" diye konuştu.

Bu sorunun ancak rehberlik servislerinin ve eğitim programlarının artırılmasıyla çözülebileceğini kaydeden Sabaz, "Özel eğitim kurumlarının sayısının arttırılması Türkiye'nin yararına ancak mutlaka eğitim kalitesinin de arttırılması gerek. Biz bu kurumları eğitime yönlendirmek için çalışıyoruz. Dershanelerin bu konudaki ortak çabası da bu sorunu çözecektir" şeklinde konuştu.

Sabaz, öğrencilerin 3 saatlik bir sınavla hayatlarını belirlediklerini de hatırlatarak, "Öğrencilerimizin 12 yıl boyunca aldığı eğitim, 3 saatlik bir sınavla ölçülüyor. O esnada öğrencide her hangi bir sıkıntı, stres bir hastalık meydana gelse bu onun hayatına mal oluyor. İşte bu yüzden dershanelerimiz bu gerçeği de göz önünde bulundurarak eğitim ve öğretim vermelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber