Defne yaprağı geçim kaynağı oldu

İnebolu ilçesinde 5 yıl aradan sonra yeniden toplanmaya başlanan defne yaprağı, köylülerin geçim kaynağı oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Bodrumlu girişimci Adnan Girgin'in (45), İnebolu'da defne yaprağı toplamaya başlaması üzerine, ilçeye bağlı köylerde yaşayan köylüler, ormanlardan kestikleri defne dallarını sırtlarında ve eşeklere yükleyerek taşımaya başladılar.

Girişimci Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnebolu'ya ilk kez geldiklerini belirterek, buradaki ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen defne yapraklarını İzmir Torbalı'daki bir fabrikaya gönderdiklerini söyledi.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğünden izin belgelerinin bulunduğunu aktaran Girgin, "Aldığımız bu izinle Hacımehmet, Erkekarpa ve Taşburun köylerinde defne yaprağı topluyoruz. Bu sayede hem defne yaprakları değerlendirilmiş oluyor, hem de köylüler gelir elde ediyor" dedi.

Köylülerin ormanlık alanlardan keserek getirdiği defne dallarını kilosunu 20 kuruşa aldıklarını belirten Girgin, bir kişinin günde 400-500 kilo civarında defne dalı kesebileceğini ifade etti.

Girgin, defne yapraklarının yağ, sabun ve kozmetik ürünlerin yapımında kullanıldığını vurgulayarak, "İnebolu çevresinde yetişen defne yaprakları diğer bölgelere göre daha canlı ve nemli. Burada kar yağıncaya kadar defne yaprağı toplayacağız. Kış sezonunun ardından da toplamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber