52 yıldır aralıksız muhtarlık yapıyor

Manisa'nın Demirci ilçesi Secaattin Mahallesi'nde 52 yıldır aralıksız muhtarlık yapan Hakkı Karpuzcu, 83 yaşında artık yorulduğunu söyleyerek gelecek dönem aday olmayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

kiye'nin en uzun süre görev yapan muhtarları arasında bulunan Secaattin Mahallesi Muhtarı Hakkı Karpuzcu, 52 yıldan sonra muhtarlık görevini bırakmayı planladığını açıkladı. Hakkı Karpuzcu, "İlk göreve 1960 yılında 31 yaşında seçildim.Secaattin Mahallesi'nde aralıksız 52 yıldır görev yapıyorum, şu anda Türkiye'nin en uzun süre görev yapan muhtarıyım. 52 yıl muhtarlık görevinde bulunmamı mahalle sakinlerine borçluyum." dedi. Mahalle sakinlerinin kendisini çok sevdiğini belirten Hakkı Karpuzcu, "Muhtarlık seçimleri geldiği zaman ben adaysam başka kimse aday olmazdı. Çünkü Hakkı Karpuzcu varsa başka adayların seçilmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Muhtarlık görevini bu kadar uzun yıllar sürdürebilmesinin sırlarını anlatan Karpuzcu, muhtarın resmi işler dışında vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. Karpuzcu, "Eşiyle kavga eden insanların ve ayrılma noktasına gelenlerin aralarını yapıyor ve ailelerin dağılmasına mani olmaya çalışıyorum. Mahalle sakinlerinin karşılarında samimi, içten güvenebilecekleri bir muhtar bulduklarında hiç çekinmeden her türlü dertlerini rahatlıkla gelip anlatabiliyorlar. Bir mahalle muhtarı olarak ben de maddi ve manevi elimden geldiğince halkın sorunlarını çözmeye çalışıyor, yetkilerimi aşan konularda resmi erkândan yardım istiyordum."dedi.

İhtiyaç sahibi insanları ayağına getirmemeyi ilke edindiğini belirten Karpuzcu, "Kim bir kulun sıkıntısını giderirse Allah'da kıyamet günü onun sıkıntısını giderir" düsturuyla hareket ettiğini söyledi.

Aynı zamanda eşinin kendisine çok destek olduğunu belirten Karpuzcu, eşininde muhtarlığa aday olması durumunda seçimi kazanabileceğini dile getirdi. Eşine ve kendisine çalışmalarından dolayı Jandarma Genel Komtanlığı tarafından plaket verildiğini belirten Karpuzcu, "Artık 83 yaşındayım ve yoruldum yeni dönemde aday olmayacağım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber