Başarı için öğrenciler ve veliler birlikte hareket ediyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde eğitimcilerle öğrenci velileri, eğitimde kaliteyi artırmak ve başarı grafiğini yükseltmek için el ele verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çitgöl İlköğretim okulu 4/A sınıf öğretmeni İsmail Birgül, 'Başarıda Ailenin Önemi' uygulaması ile öğrenci, veli ve öğretmenler, normal okul saatleri dışında bir araya getirerek, dersler ve sosyal aktivitelerle öğrenci-veli-öğretmen ilişkisini artırıyor.

Öğretmen İsmail Birgül, öğrenci ve velilerle kitap okuma saatleri olduğunu belirterek, "Okulumuzda gündüz eğitimlerinin yanı sıra haftanın iki günü geceleri okula gelerek ders vermeye başlanıldı. Yıl içerisindeki gece misafirlikleri ile kahvehaneye çıkmayı da erteleyen veliler, haftanın iki günü süren gece eğitimine katılarak, çocukları ile aynı sıraları paylaşıp öğrencilerin başarılarını artırmaya çalışıyorlar." dedi.

Öğrencileri, fen lisesi başta olmak üzere, Anadolu Öğretmen, Askeri Liseler, Sağlık Meslek ve benzeri diğer okullara hazırladıklarını belirten Okul Müdürü Serdal Şimşek ise 4/A sınıfında 29 öğrencinin velileriyle birlikte sınıfı doldurarak sıralara oturduklarını ve sınıf öğretmeni İsmail Birgül önderliğinde 2 saat boyunca kitap okuduklarını kaydetti. Şimşek, "Ayrıca, her hafta sonu velilerimize çeşitli sosyal etkinlikler yapmaktayız. Sinema salonununda eğitici filmler, piknikler, geziler düzenlemekteyiz." dedi. 34 yıllık sınıf öğretmeni İsmail Birgül, geleceği şekillendirecek çocuklara en iyi bir hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. Birgül, çocukların, haftanın bir günü babaları, bir günü de anneleriyle birlikte gece eğitime katıldıklarına vurgu yaptı. Annesi ve babasıyla birlikte okula gelen çocuğun güveninin daha çok arttığını ifade eden Birgül, derslerine de daha iyi çalıştıklarını kaydetti.

Çitgöl İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Melihşah Kocaman ise "Kitap okuyarak güzel anlar geçiriyoruz. Hem ailemiz de yanımızda oluyor. Derslerimizi de beraber yapıyoruz. Özellikle sinema günlerinde ailemizle ortak bir şey yapmak bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Çok güzel bir girişim olduğunu belirten öğrenci velilerinden Şule Bayrak da şöyle dedi: "Hocamızı kutluyoruz. Eğlenirken okuyoruz. Çocuklarımızla ve ailemizle böylelikle daha fazla vakit geçiyoruz. Bu faaliyetin çocuklarımızın başarılarını etkileyeceğine inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber