Manavgat'ta kaldırımlar otomobil işgalinden kurtarılmalı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turizm şehrinde kaldırımların otomobil işgali altında olduğunu, yerli ve yabancı turistlerin özgürce yürüyebilmesi için buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çakmak, yaptığı açıklamda, Manavgat'ta yaya yolu işaret çizgisine araç bırakan sürücülerin bulunmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Çakmak, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği Avrupa Birliği (AB) Trafik Uyum Birliği ve Yaya Öncelikli Projesi'nin, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'a uğramamasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Çakmak, vatandaşın vergileriyle yapılan kaldırımlarda insanların özgürce yürüyememesinin anayasal suç olduğunu söyledi. İş yeri sahiplerinin, araçlarını dükkanlarının önündeki kaldırma bırakma alışkanlığından bir an önce vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, kaldırımın ortasına araç bırakmanın bölge turizminin imajına zarar verdiğini ifade etti. Çakmak, şöyle dedi:

"Manavgat'ta kaldırımlar, otomobil işgali altında. Vatandaşların özgürce yürüyemediği kaldırımlarda görme engelli vatandaşlar nasıl yürüyecek. Bölgemize görme engelli turistler de tatile geliyor. Dünya turizminde karşılığı olan Manavgat'ta kaldırımların işgal edilmesi üzüntü ve esef verici. Yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber