Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne Yozgat'tan 70 kişi katılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 5 bin gencin katılımı ile 5-6 Ocak 2013 tarihleri arasında "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü? yapılacak. 81 ilin katılımı ile gerçekleştirilecek yürüyüşe Yozgat'tan 70 kişi katılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada, Tarihi canları ile şereflendiren şehitleri anma adına bu yürüyüşün çok önemli olduğunu ve şehitlere minnet borcunun ödenmesi gerektiğini söyledi. Sapmaz, "Kars Sarıkamış'ın Allahu Ekber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin askeri anma törenleri ile hatırlatıp, hiç kimseye unutturmayacağız. Sarıkamış Harekatı Türk tarihinin en dramatik olaylarından biridir. Bu ülke 500 bin şehidi Çanakkale'de, 90 bini Sarıkamış'ta milyonu aşan şehit kanaları ile sulanarak her karış toprağı sıksan şehit kanını fışkıracağı mübarek bir ülkedir. Şehitlerimiz bizim ölülerimiz değil bu vatanın yaşayan gerçek sahipleridir. Çünkü Kur'an-Kerim'de şehitlere hitaben, "Onlara ölüler demeyiniz, onlar yaşıyorlardır fakat siz farkında degilsiniz" buyruluyor. Mayası şehit kanı olan bir ülkenin evlatları olarak bizler emanetin değerini bilerek ona sahip çıkmanın bilinciyle sembolik 5 bin gençle bütün dünyaya ifade edeceğiz." dedi.

81 ilden toplam 5 bin gencin katılımıyla 5-6 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne Yozgat'tan da 70 gencin katılacağını ifade eden Sapmaz, "Anma programının ulaşım, konaklama ve yemek giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, yürüyüşe katılanlara yine bakanlığımız tarafından hava şartları göz önünde bulundurularak eldiven, bere ve atkı verilecektir. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin Gençlik Merkezi'ne müracaat etmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber