İçişleri Bakanı Şahin: Türkiye olarak artık insana yatırım yapıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Türkiye olarak artık insana yatırım yapıyoruz. Yeni yüzyılın ve hizmetin talibiyiz. Okul açarak, eğitim veriyoruz. Türkiye'deki okulların 3'te biri yeniden yapıldı. Sadece derslik olarak bakmamak lazım bunlara. Spor salonu, kütüphane, bilgisayar laboratuvarları gibi ilave hizmetler veriyoruz.? dedi.

Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katılan Bakan Şahin'in, Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olan Ömer Çam, ölümünün onuncu yılında, yapılan programla anıldı.

Ömer Çam Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışı ve Ömer Çam Hoca'yı Anma programına Bakan İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Ani Mutlu, İl Mili Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı, Ömer Çam hocanın öğrencileri, imam hatip öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan İdris Naim Şahin, Ömer Çam ile aralarında geçen bir diyalogu paylaştı: ?Ömer Çam Hoca'yı, Ünye'deki bir kurultaya davet etmiştim. Kendisi kurultayın en renkli kişisiydi. O gün orada beraber olmak çok güzeldi. Ömer Çam'ın bekçiliğini yapacak öğrencilerimiz var artık. Gözüm arkada kalmaz artık. Arzu edilen zamanda onun adına programlar yapılacaktır. İyi insanlar vefat edince toplumdan ayrılmıyor. Bugün, bunu görüyoruz. Erdemli insanlar vefat ettikten sonra da hizmete devam ediyor.?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ömer Çam'ı geçen seneki anmalarda yakında tanıma fırsatı olduğunu ifade etti. Çam'ın bir Allah dostu olduğunu dile getiren Mutlu, Çam'ın ömrünü gençlerin iman ve inançla yetiştirmek için harcadığını hatırlattı. İstanbul'da 68 imam hatip lisesi olduğunu söyleyen Vali Mutlu, "123 tane de imam hatip ortaokulu vardır. İstanbul olarak derslik sayısında rekor kırıyoruz. 87 bin imam hatip talebesini arttırmayı hedefliyoruz. Bu okullardan yetişen öğrenciler Ömer Çam Hoca'nın yetiştirdikleri gibi gökkubbede hoş bir sada bırakacaktır." ifadelerini kullandı.

Program, Ömer Çam Hoca'nın şiirlerinden oluşan dinleti ve ilahilerle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber