Kano sporunun yeni cazibe merkezi Bursa olacak

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Bursa'da önümüzdeki sene kano şampiyonası yapılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Kano Federasyonu İl Temsilcisi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'i ziyaret etti. Sami Mengütay, Bursa´nın genelde kara sporu yapılan bir şehir olarak bilindiğini dile getirdi. Mengütay, Bursa'nın gerek sahil şeridinde gerekse kanyonlarında su sporları yapılabilecek mükemmel alanların olduğunu ifade etti. Mihraplı'da yapılacak olan tesisler ile Bursa'da kano su sporunu yaygınlaştırmak istediklerini belirten Mengütay, ?İl Müdürlüğümüz işbirliği içinde çalışmaları yürütmek istiyoruz. Bursa'da kano sporunu 2013 yılında Büyükşehir Belediye Kupası adıyla başlatacağız. Organizasyonda Valimiz Şahabettin Harput'un ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin de büyük katkıları var. Kendilerine de teşekkür ediyorum. 2013'ün bahar aylarında İl Müdürlüğümüzle birlikte organize ederek resmi olarak startını vermeyi planlıyoruz ' dedi.

Süleyman Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, su sporlarına büyük önem verdiklerini, su sporlarının en üst seviyelere gelebilmesi için işbirliği içinde olacaklarını belirtti.Şahin, göreve geldikten sonra Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) ve İl müdürlüğünün işbirliğiyle Bursa'da ilk defa kürek yarışlarının İznik Gölü'nde yapıldığına dikkat çekti. Şahin, ?Bursa'da ulusal ve uluslararası müsabakalar yapılabilir. Bölgedeki su zenginliğini buna dönüştürmeliyiz. Kano, kürek ve su sporlarını geliştirmek için gereken desteği vermeye hazırız? diye konuştu.

Şahin Vali Harput'a spora verdiği büyük desteklerden dolayı teşekkür ederek, Bursa'yı kano sporunun cazibe merkezi yapmayı istediklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber