Bademli'deki dere ıslah ediliyor

Bursa'nın en seçkin lüks semti olarak bilinen Bademli Deresi'ni çevreleyen 500 metrelik alanda dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUSKİ tarafından sürdürülen dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Bursa'da hizmet olarak en fazla yoğunlaştıkları alanın alt yapı olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Büyükşehir Yasası'yla birlikte sınırlara dahil edilen bölgelerde çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Mudanya ilçesine bağlı Bademli bölgesine son 3 yılda yaptıkları alt yapı yatırımlarının toplam tutarının 9 milyon TL civarında olduğunu belirten Altepe, "Son 1 yıldır faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Bademli, Bursa'nın vizyon semtlerinden olmasına rağmen alt yapı yönünden oldukça fakirdi. Başlattığımız çalışmalarla birlikte, yaklaşık 6 ay önce, içme suyunu 180´li rakımların üzerine çıkardık. Pompa istasyonlarıyla birlikte yaklaşık 45 kilometrelik hat döşenmiş oldu. Bunun yanında yaklaşık 16 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarını da hizmete aldık." dedi.

17 BİN METRELİK DERE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Bademli'deki alt yapı çalışmalarının Bademli Deresi'yle sürdüğünü kaydeden Altepe, buradaki duvar yenilemelerinin tamamlandığını ve dereden akan kanalizasyon suyunun kolektörler vasıtasıyla toplanıp normal kanalizasyon hattına aktarıldığını ifade etti. Çalışmaların Bademli Deresi'nden ovaya doğru yaklaşık 500 metrelik alanda devam ettiğini belirten Başkan Altepe, "Dere ve çevresindeki peyzaj düzenlemeleriyle birlikte Bademli Deresi, inşallah önümüzdeki bahar aylarında Bursa´ya yakışır bir hal alacak.? diye konuştu.

Geçen yıl 5 bin 636 metrelik dere ıslahı gerçekleştirilirken, Gökdere'de 693 metre, Nilüfer Deresi'nde 3 bin 590 metre, Akçalar Deresi'nde 126 metre, Nilüfer Kurutma Kanalı'nda 722 metrelik dere temizliği ve ıslah çalışması yapıldı. Yine Ocak-Ekim 2012 döneminde ise Cilimboz Deresi'nde 500 metre, Çağlayan Deresi'nde 27 metre, Nilüfer Deresi'nde 2 bin 95 metre, Akçalar Deresi'nde 60 metre, Gökdere Deresi'nde 398 metre, Hacivat Deresi'nde bin 193 metre, Nilüfer Kurutma Kanalı'nda 609 metre, Gemlik Çatal Deresi'nde ise 132 metrelik ıslah çalışmaları gerçekleştirildi. 2009-2012 yılları arasındaki dönemde toplamda 17 bin188 metrelik dere temizliği ve ıslahı tamamlanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber