Yozgat'ta ekmek fiyatı 35 kuruşa düştü

Yozgat'ta kısa bir süre önce zamlanarak 70 kuruştan satılan ekmek, fırıncılar arasındaki rekabet nedeniyle 35 kuruşa kadar düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde yılardır ekmek fırını işletmeciliği yapan Ali Açıkgöz, Yozgat'ta her yıl zaman zaman fırıncılar arasında rekabetten dolayı fiyatlarda indirime gidildiğini söyledi. Kendisinin daha önce 3 tane fırın işletmesi olduğunu fakat şuanda iki işletmeyle faaliyetini sürdürdüğünü belirten Açıkgöz, "Geçen aya kadar ilimizde 250 gram ekmeğin fiyatı 60 kuruştan satılıyordu. Maliyetlerin artmasından dolayı 10 kuruş zam yapıldı. Fırıncılar arasında rekabetin başlamasıyla verilen o zam da kaldırıldığı gibi şuan Yozgat'ta ekmek fiyatı 35 ile 50 kuruş arasında satılıyor. Bende iki fırınımda 70 kuruştan sattığım ekmeği rekabetten dolayı 50 kuruşa düşürdüm. Burada önemli olan kalitede rekabet edebilmektir. Yoksa fiyatta tabii ki rekabet edilebilir. Bununda ciddi derece denetlenmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Ekmek almaya gelen vatandaşlarda fiyatların düşmesine çok sevindiklerini belirterek,"Yozgat bir tarım şehri ve ilimizde ekmeğin tabii ki ucuz olması gerekmektedir. Özellikle aile nüfusu fazla olan dar gelirli aileler fiyatların aşağı çekilmesine daha çok sevinmiştir. İnşallah bu rekabet uzunca bir süre devam eder." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber