İlkadım Belediyesi çöpünü ayrıştırana altın veriyor

Vatandaşların geri kazanım konusuna olan duyarlılığını her ay 30 çeyrek altın vererek artırmaya çalışan İlkadım Belediyesi'nin Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi'nin Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası'nın ekim ayı çeyrek altın teslim töreni, kasım ayı kura çekimi yerel bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan Anadolu'dan Ezgiler programında yapıldı. Talihliler, çeyrek altınlarını ve belgelerini canlı yayında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın elinden aldı. Geri dönüşüm konusunda sürdürülen kararlı adımlarla vatandaşlara çevre bilincini yerleştiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 24 ay boyunca sürdürülen kampanyada gelecek adına önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. ?Gelecek, dönüşümle gelecek? diyen Başkan Demirtaş, halkı geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdiklerini, bu bilinçle ülke ekonomisine büyük kazanımlar sağladıklarını ifade etti.

Evsel atıkla, geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılmasını vatandaşın aklına yerleştirdiklerini kaydeden Demirtaş, ?Bu ayrıştırma bilincini ve çöpe olan ilgiyi, her ay çeyrek altınla artırdık. Ülke genelinde büyük dikkat çeken kampanyamız Antalya, Ankara, Ordu, Sinop, Artvin'in ilçe ve belde belediyelerinin dikkatini çekti. Kampanyamızın tanıtımını yaparken ülke genelinde olumlu yankılar aldık. Geri dönüşümü halka anlatmanın ve bu bilinci yerleştirmenin zorluğunun nasıl aşılabildiği konusunda paylaşımlarımız oldu. Birçok yerel yönetim bizim bu projemizi emsal aldı.? dedi.

Yer altı konteyneri sayesinde geri dönüşülebilir malzemelerin kaynağında toplanacağını ifade eden Demirtaş, ?Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası'nda uyguladığımız sistemi yer altı konteynerlerinde devam ettireceğiz. Vatandaşlarımız cam, metal, plastik, kağıt gibi geri dönüşebilen malzemeleri yer altı konteyner sistemine ayrı-ayrı atacak. Yer altı konteynerinin başına da bir personel koyarak vatandaşlarımızın atıkları kaynağında ayrıştırmasına entegre edeceğiz. Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası ile evden aldığımız geri dönüşülebilir malzemeleri, yer altı konteynerimizde cam, metal, plastik, kağıt gibi ayrı bölmelerde toplayacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber