Bitlis Devlet Hastanesi Yöneticisi Kafadar: Her türlü tıbbi kapasiteye sahibiz

Bitlis Devlet Hastanesi Yöneticisi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar, her türlü ameliyatı yapabilecek tıbbi kapasiteye ulaştıklarını artık il dışına sevk edilen hastaların yollarda hayatını kaybettiği dönemin sona erdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kafadar, " Hiç kimse bir ameliyat ya da değişik bir hastalık için başka yere gönderilip yolda ölmeyi hak etmiyor. Her vakaya Bitlis'te müdahale etmek için elimizden gelen her şeyi ortaya koymaya çalışacağız."dedi.

Bitlis Devlet Hastanesi'nin yakın çevrede bir çekim merkezi haline dönüşmeye başladığını anlatan Kafadar, hastaneyi daha modern ve daha işlevsel hale getireceklerini belirtti. Bu amaçla mevcut ikinci kademe yoğun bakım ünitesini üçüncü kademe yoğun bakım seviyesine çıkarmayı ve yeni doğan yoğun bakım ünitesini açarak, hasta nakillerini minimuma indirmeyi planladıklarını anlatan Kafadar, "Bitlis insanının pek çok sevdiğini ve yakınını,çevre illere nakli sırasında kaybettiği o acı hikâyeleri tamamen ortadan kaldırmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Hastanemiz bu gün pek çok branşta,en zor ameliyatların yapılabildiği,görüntüleme ve lâboratuvar hizmetleri ile hastalarımızın başka merkezlere gitmesini gerektirmeyen donanım ve tıbbı kadroya sahiptir. Yoğun bakım ünitemizin varlığı,en temel anlamda hasta nakillerinin azalmasına ve de daha farklı alanlarda,daha ileri ameliyatların yapılabilmesine olanak sağlamaktadır." diye konuştu.

Kafadar, doğru tanı koymasında en çok ihtiyaç duyulan görüntüleme sistemleri ve lâboratuvar hizmetlerinin iyileştirileceğini vurguladı. Kafadar, "Sağlık hizmeti elbette ki yalnızca donanım sağlama ve poliklinik hizmeti değildir. İnsan odaklı olan sağlık hizmeti, profesyonelce yapılması gerekliliğinin yanında insanın duygularını katmasını gerektiren şefkat ve fedakârlık isteyen bir iştir. Güler yüzün ve şefkatin tedavinin ayrılmaz bir parçası olduğunun farkındalığı içinde çalışan tüm hekim arkadaşlarımız ve hastane personellerimiz, yaşadıkları ve yaşayabilecekleri olumsuzluklara rağmen bu işi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber