Çiçek - Rektörler görüşmesinin perde arkası...

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Bu nedir böyle?.. Aranızda benim hocalarım da var... Bu durumdan fevkalade rahatsız olduğumu bilmenizi istiyorum..." Aldığım bilgiye göre; Adalet Bakanı Cemil Çiçek, geçen Çarşamba (19 Ekim 2005) makamına - tabiri caiz ise - "çıkarma" yapan rektörlere tepkisini işte bu sözlerle göstermiş. 19 Ekim akşam üstü yaşanan "rektör çıkarması" nın ardından objektiflerin karşısına geçen Bakan Çiçek, bu "ziyaret" in içerik ve yönteminden duyduğu rahatsızlığı zaten gizlememişti.

Dışarıda, bakanlık binasının kapısında; yapılanı "şov" olarak niteleyen ve ziyaretin "yargıya müdalahe" anlamına gelebileceğinin altını çizen Cemil Çiçek'in, içeride rektörlerle yaptığı görüşmede neredeyse daha bile sert bir üslup kullandığını öğrendim. Yaklaşık yarım saatlik görüşmede, Bakan Çiçek önce YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in heyet adına yaptığı konuşmayı, yani Rektörler Komitesi'nin Van'da yaşanan olaylarla ilgili tepki ve yakınmalarını dinlemiş, ardından da kendisine sunulan şikâyet dilekçesini almış. Bu aşamaların ardından konuşmaya başlayan Cemil Çiçek, Teziç ve heyet üyelerine tahmin edilebilecekten daha net ve sert yanıt vermiş.

Ulaştığım bilgilere göre Çiçek; "Sizleri burada görmek bana her zaman mutluluk verir ama böyle 50 kişi birden, böyle baskın yapar gibi... Bu nedir böyle?.. Sizler de hukukçusunuz, aranızda hukukçular var. Hatta benim hocalarım, bana bu işi öğretenler var aranızda. Bu durumdan fevkalade rahatsız olduğumu bilmenizi isterim" diye konuşmuş. Cemil Çiçek tepkisini şu sözlerle sürdürmüş: "Bu yaptığınız şovdur, protesto gösterisidir. Ayrıca yargıya müdahale değildir de nedir bu? Bakın DGM zamanında başlamış bir süreç var ortada. Bugün sergilediğiniz bu tutum ile konu bambaşka bir mecraya taşınıyor. Bu cumhuriyetin kurumlarını karşı karşıya getirmek hiçbirimizin menfaatine değil."

Rektörlerle görüşmesinde söylediği şu sözler ise Bakan Çiçek'in sanki bir emrivaki ile karşılaştığını ve bundan da ciddi şekilde rahatsız olduğunu gösteriyor: "Bakın, sizleri sadece nezaketen kabul ettim. Böyle apar topar, yarım saat - bir saat önce haber verip geliyorsunuz. Bunca işin, aşırı yoğunluğun arasında emin olun sırf nezaketen kabul ettim görüşmeyi." Geçen Çarşamba yapılan görüşme işte bu gerginlik düzeyinde yaşanmış...

murat çelik/bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber