Muş'ta okullar arası atletizm müsabakası

Muş'ta, 8 okuldan 100 öğrencinin katılımıyla Muş-Diyarbakır karayolu üzerinde 'Okullar arası Atletizm Müsabakası' düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta, 8 okuldan 100 öğrencinin katılımıyla Muş-Diyarbakır karayolu üzerinde 'Okullar arası Atletizm Müsabakası' düzenlendi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Aydın Koçlardan; yıldız kızlar ve erkekler, liseli kızlar ve erkekler olmak üzere 4 kategoride yapılan müsabakalarda dereceye girenlerin mart ayında Diyarbakır'da yapılacak olan bölge müsabakalarına katılacağını söyledi. Koçlardan, "Okullar arası yapılan il birinciliği müsabakalarında ilimizi temsil edecek olan takımların ve okulların belirlenmesi için müsabaka yapıyoruz. Grupta derece yapan okullarımız Türkiye şampiyonasına gidecektir. 2014 Yılı Liseler Arası Dünya Şampiyonası'na da hazırlık yapıyoruz" dedi.

Tüm kategorilerde yaklaşık 100 öğrencinin müsabakalara katıldığını belirten Koçlardan, atletizmde dünya şampiyonluğu elde etmiş olan Muş'un Türkiye şampiyonasında şansının çok yüksek olduğunu vurguladı. Birinci olan takımların gruplar halinde yapılacak olan yarışmalara gideceğini söyleyen Koçlardan, "Yıldız kızlar ve erkekler 2 bin metre, liseli kızlar 3 bin ve liseli erkekler ise 5 bin metrede müsabakalara katıldılar. Diyarbakır'da yapılacak olan bölge şampiyonasında birinci olan takımlar, Türkiye şampiyonasına katılacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber