Gümüşhane'de kırsal kalkınma programları ile istihdam artıyor

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından bu yana desteklenen 26 projeyle 376 kişiye istihdam sağlandığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Mayda, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımların desteklendiği hatırlatılarak, "Bu programla, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması hedefleniyor." dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteğinin proje bedelinin yüzde 50'si oranında olduğunu da söyleyen Mayda, sözlerine şöyle devam etti: "Bu destek kapsamında 2006 yılından itibaren günümüze kadar 6 etap gerçekleştirilmiş olup, toplam 15 adet pestil köme üretimi, 5 adet süt ürünleri üretimi, bir adet meyve ve bitki çayları üretim, bir adet sucuk ve kavurma üretimi, bir adet un fabrikası, bir adet yem fabrikası, bir adet tavuk gübresi işleme ve paketleme fabrikası ve bir adet sirke fabrikası projesine olmak üzere toplam 26 projeye 5 milyon 148 bin 239 lira hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olup, toplam 376 kişiye istihdam sağlanmıştır."

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 2015 yılına kadar devam edeceğine değinen Mayda, destekleme programına bu yıl açıklanan 7. etap kapsamında 6 adet pestil ? köme fabrikası ve 4 adet koyun ağılı yapımı olmak üzere toplam 10 adet proje için müracaat yapıldığı ifade etti. Bu müracaatlardan 2 pestil-köme fabrikası projesinin idari eksikliklerden dolayı iptal edildiğini kaydeden Vali Mayda, diğer projelerin ise onaylanmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderildiği belirtti. Mayda, söz konusu projelerin onaylanması halinde de 48 kişiye daha istihdam sağlanacağına dikkat çekti. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile önemli ölçüde finansman sağlandığını da söyleyen Mayda, "İlerleyen yıllarda da bu program kapsamında müracaatların devam ederek İlimize büyük oranda katkı sağlamasını temenni ederim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber