Cep telefonunun zararları öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz Koleji tarafından düzenlenen programda psikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç, cep telefonunun zararlarını uygulamalı olarak anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci ve velilerin katıldığı seminerde başarılı olmanın sırlarını da anlatan Fatih Kalkınç, eğitimin bazı bölümlerini uygulamalı olarak gösterdi. Özellikle cep telefonun insan gücünü azalttığını kaydeden Kalkınç, veli ve öğrencilere uygulamalı test yaptı. Kalkınç, seyirciler arasında en güçlü olduğunu iddia eden bayan ve erkeklerden sahneye çıkanların sol ellerine su şişesi vererek sağ kollarını kaldırmalarını istedi. Kalkınç, deneye katılanlardan kollarını bütün gücü ile bastırdığında buna direnç göstermelerini istedi ancak katılımcılardan hiçbiri kollarını indiremedi.

Kalkınç, ikinci bölümde seyircilerin eline bu sefer cep telefonu vererek sıkıca tutması ve uygulanan dirence karşılık, sağ kollarını yine indirmemesini istedi. Fakat deneye katılan seyirciler suya gösterdikleri direnci cep telefonuna gösteremedi. Seminere katılan veli ve öğrenciler bu ilginç testten sonra cep telefonlarını yanına alarak yatmayacaklarını ve mümkün mertebe telefondan uzak duracaklarını söyledi.

Kalkınç, seminerde öğrencilerin verimli ders çalışma tekniklerini ve başarılı olmak için yapılması gerekenleri de anlattı. Seminer sonunda katılımcılara kitaplarını imzalayan Fatih Kalkınç'a okul müdürü Hüdayi Başun bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

Toros Akdeniz Koleji'nin başarılı olmasını velilerin eğitime verdiği öneme bağlayan Başun, ?Biz de okul olarak velilerimize eğitim seminerleri düzenliyoruz. Önümüzdeki hafta ise anne ?baba okululumuz başlayacak tüm velilerimizi bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber